08 december 2012

Nespresso och trädspaning

Denna morgon kom mitt Nespressokaffe jag beställde i onsdags. Det kan man ju tycka inte var så mycket att skriva om i en blogg men det följer med en liten rolig historia. Vi har ju haft Nespresso i Sverige ett tag och när jag har beställt kaffe där så har det i princip kommit dagen efter eller möjligen två dagar senare vilket verkligen är helt fantastisk service.

I onsdags beställde jag så mitt Nespressokaffe för första gången i Malaysia. Även om inte maskinerna finns att köpa här så finns servicen med kaffet vilket är bra. En timme efter jag lagt beställningen på internet så får jag ett sms där det står att mitt kort är spärrat och vänligen ring numret på baksidan av kortet. Jag ringde och fick då veta att transaktionen varit väldigt suspekt för tydligen gjordes betalningen i Amsterdam. Undrar vad de tror att jag köpte...? De intygade i alla fall att betalningen gått iväg vilket var det viktiga.

Nästa dag, i torsdags, var jag ute, men Thelma, som var hemma, fick ett samtal från vakterna att en leverans av kaffe just kommit och var på väg upp till lägenheten. Hon väntade och väntade och väntade men ingen kom. När hon kontaktade vakterna visade det sig att killen som levererade inte fick köra in med sin lastbil till vår uppgång. Istället för att då bära den lilla lådan upp till oss hoppade han in i bilen och åkte iväg... med vårt kaffe!

Efter diverse samtal till Nespresso så lovade de leverans som igår innan tolv. Ingen kom! Nya samtal och ny utlovad leverans till innan klockan sex. Ingen kom! Klockan sju fick jag tag på en stackars övertidsarbetande person som sade att han inget kunde göra förrän på måndag. Jag ville ju ha med kaffet upp till Langkawi så vi har tillräckligt över nyår med alla gäster så jag var nu lite lätt irriterad.

Så imorse när jag och Michi var ute så kom äntligen kaffet helt plötsligt levererat på en lördag. Slutet gott...!

Michi och jag var ute och åkte mest hela dagen och avslutade med att stanna till på Bukit Kiara för att spana in lite träd vi skulle kunna plantera i trädgården. Det finns många fina sorter!





Vi avslutade med en liten sushilunch och provade sedan yoghurtglass i 1 Mont Kiara.



Allt börjar bli väldigt juligt nu och här var det till och med ett litet band som spelade julmusik.




På kvällen var vi hembjudna till familjen Sjönell tillsammans med ett par andra familjer på lite julmys med glögg och tapas. Jättetrevligt!