20 november 2011

Helg igen

I lördags tog vi oss en promenad till 1 Mont Kiara och testade ett nytt spa, granne med det vi gick till förra veckan. Det här stället ser lite enklare ut och har nog inte lika lätt att få in kunder, men väl inne var det jättebra och dessutom billigare och mer val än på Thai Odyssey. Vi provade en timmes Deep Tissue massage och det var som sportmassage och kändes jätteskönt.


Vi var också och handlade snabbt på Village Grocers samt den goda tryffelosten från Bangsar Shopping Centre för ikväll skulle vi ha fransk/schweiziska vänner över på middag.Olivia och Daniel Jungeling var här för första gången och det blev en riktigt trevlig kväll!

Vid elvatiden kom Fredrik tillbaka med bussen från Singapore och Anna åkte och hämtade honom. Vi fick oss ett gott skratt när han visade oss bananen han köpt i Singapore. Vi lade den brevid ett värmeljus för att fota hur stor den var. Längden var 34 cm, bredden 8 cm och den vägde ett helt kilo. Pris 3 RM. Den var helt grotesk!



I söndags var vi iväg på bio, bara Michi och jag för barnen satt med läxor. Vi såg The Adventures of Tintin. Eftersom vår generation växte upp med Tintin så var det väldigt roligt att se filmen och vi ser framemot fler!




Senare på kvällen gick vi och åt middag på Ribley´s. Först drack vi vatten men så beställde jag en Tiger. Då tittade de på Michi och sade: Men vi har bara en Tiger kvar, underförstått att den skulle väl han ha. Vilken diskriminering. Vi fnissade gott hela familjen...






Lika gott som vanligt, men tyvärr väldigt tomt i restaurangen. Vi hoppas de får vara kvar ett tag till!

Samba och lunch med Swea

Igår kväll, den 16 november, kom Mr Lee, även kallad PC-doktorn, hem till oss för Michis dator uppförde sig lite konstigt. Mr Lee är helt fantastiskt! När vi har problem med datorerna och ringer honom så kommer han hem till oss oftast samma dag. Det han inte har kunnat fixa finns inte och han ser alltid lika glad ut fastän han dyker upp klockan halvtio på kvällen. Inga dagar är för långa och inga problem är för svåra. 


På torsdag morgon gick jag iväg och tog en sambalektion. Det var mycket svårare än det ser ut framför allt för att det är så snabbt. Jag tycker jag brukar kunna hänga med på dans rätt bra och gillar koordination, men det är var tufft. Får träna lite hemma... Gick sedan direkt vidare till Asian Terrace där det var lunch för Swea och 21 personer var anmälda vilket är ovanligt många.


Eva Sjönell hade besök av sin mamma som skall stanna till ända efter jul. Kan ju vara härligt att komma från vintervädret hemma ett tag.



Asian Terrace brukar vara väldigt bra, men idag var lunchen ingen höjdare. Köttet jag fick in var segt och sönderbränt och det var ingen bra reklam för restaurangen alls. Ägarinnan bad om ursäkt flera gånger, men det hjälper ju inte riktigt. Vi som vet att det är bra återkommer, men övriga lär inte komma tillbaka.


På kvällen var det sedan dags för fransk konversation igen och denna gång pratade vi mat och bordsskick. Intressant när man kommer från så olika delar av världen. En av deltagarna är en äldre kines som aldrig ätit västerländsk mat t.ex. UNESCO har nu utnämt franska köket till första immateriella världsarv. Intressant!