12 mars 2009

Stadsvandring med Swea 12 mars

I torsdags var det dags för Sweautflykt. De aktiviteterna duggar tätt. Denna gång var vi hela 24 personer som hade anmält sig och vi samlades i KLCC, dvs shoppingcentret vid tvillingtornen. Eftersom vi var så många så hade vi delat upp oss i tre grupper, där Jeanette, Harriet och jag skulle leda var sin grupp. De två andra grupperna gav sig iväg när alla hade kommit, men vi hade en liten eftersläntrare och tur var väl det! När hon dök upp så kom samtidigt ett stort malaysiskt sällskap in och störtade fram till oss. Av någon outgrundlig anledning så tycker vissa av dem att det är så fantastiskt att ha vita människor med på sina foton så de omringade oss och blixtarna började hagla runt omkring oss. Vi skrattade gott! Jag var ju tvungen att ta fram kameran jag också :o)




Efter fotosessionen var avklarad gick vi ner och tog tåget, LRT, till Kampung Baru. Namnet betyder Nya Byn, men den byggdes i slutet av 1800-talet för den malaysiska befolkningen i KL. Nu är det en raritet att dessa, nästan små skjulliknande byggnader, kan finnas kvar med tanke på hur otroligt värdefull marken måste vara. Byn ligger ett stenkast från tvillingtornen. Tydligen är det komplicerade ägarförhållanden som gör det svårt för de större företagen att komma över marken, tack och lov. Det är fascinerande att se dessa små hus, med de stora skyskraporna i bakgrunden!



Promenaden gick vidare förbi Chow Kit market. Kuala Lumpurs största matmarknad. En enorm marknad, trångt, allt du kan tänka dig att köpa från grönsaker och frukt till kycklingar som fortfarande sitter levande i burar och funderar på sitt öde...Sköldpaddor, ålar, färdigskalade lökar och vitlöksklyftor. Ja, listan kan göras hur lång som helst!
Efter marknaden kom vi ut till den stora gatan, Jalan Tuanku Abdul Rahman, som är den stora huvudgatan genom den indiska delen av Kuala Lumpur. Här kryllar det av tygaffärer, med alla färger och material man kan tänka sig. I princip i varje butik finns det skräddare också. Mattaffärer, pysselaffärer och en uppsjö av små bås där de säljer och köper guld. Så roligt att se hur olika de olika stadsdelarna kan vara. Turen avslutades med lunch på Coliseum, Kuala Lumpurs äldsta biograf som också innehåller en gammal, ruffig restaurang som serverar fantastiskt kött! Fantastiskt rolig dag :o)