08 maj 2009

Svenska skolans Simdag

Söndagen den 26 april var det dags för Svenska skolans simdag. En av höjdpunkterna som skolan anordnar! Förutom att ge lektioner till de svenska barnen har skolan lite aktiviteter även för hela familjen som brännboll och just simdagen.


Många familjer brukar dyka upp och barnen är allt från kanske fyra år och uppåt. Det är helt underbart att se de små knattarna där vissa inte ens vill hoppa i poolen när de kommer, helt plötsligt få upp ångan och börja simma för glatta livet. Totalt var det 27 barn som simmade och de tog sammanlagt 126 märken. Helt fantastiskt! En liten tjej på sex år tog 10 märken!!! Det är så häftigt när de knäcker simkoden och här har de ju alla möjligheter att göra det.


Enda nackdelen denna gång var att simmärkena inte kom fram i tid. Tidigare har vi alltid beställt från Simförbundet och fått märkena på 10 dagar och det har fungerat alldeles utmärkt. Denna gång beställde jag märkena 3 mars och sedan gick tiden. När det gått en knapp månad visade det sig att Simförbundet missat att fylla i någon blankett så märkena hade gått tillbaks och sedan skickades de igen den 6 april. Fick nu en fin kod så att man kan spåra paket via en tjänst Posten har. Följde med spänning paketet till någon hub i Paris och efter det, inga spår. Simförbundet har bett Posten att kolla vad som hänt, men ännu inga märken...

För barnen blir det ju lite antiklimax om de inte får de små märkena när de presterat så bra. Tack och lov så hade vi kvar en hel del från tidigare år, så det var bara två små barn som blev utan, förutom Simborgarmärket som ingen fick eftersom det är nytt varje år.

Nu har det snart gått två veckor till sedan senaste kontakten med Simförbundet, så snart är det väl dags för ett litet mail igen...

Tålamod, tålamod...