09 februari 2019

Jätteödla på Langkawi och Anna fyller 26

Huset/kyrkan Anna hade hyrt hade även en utomhusjacuzzi. Det är ju fortfarande kallt i London, men skönt i det varma vattnet.



Hon hade även bokat in Lasertag och totalt var de tolv personer som delades in i två lag som tävlade mot varandra. Det hade blivit väldigt roligt och långt ifrån vad de brukar göra :) Roligt sätt för Anna att fira. Stort grattis till vår fina tjej idag!




Själva fick vi en spännande morgon med en inkräktande ödla på säkert 60 cm. Här kommer min lilla historia jag lade ut på facebook:








Dramatisk morgon

Vaknar av att det krafsar på rutan till sovrummet. Smyger upp, drar ifrån gardinen och tittar upp i tron om att det är en fågel. Ingenting. Sänker blicken nedåt och där, med nosen tryckt mot rutan, står en sextio centimeter lång ödla. Inte läge att öppna dörren. Han måste ha tagit sig från djungeln, upp på gymtaket, vidare upp till altanen, runt hela huset, längst bort till oss. Man kan höra hans krafsande steg när klorna skrapar mot stenplattorna.
Vänder mig om och nästa gång jag tittar ut är han en halvmeter ner drygt, nu på tegeltaket över entrén. Han vankar oroligt fram och tillbaka och kan inte komma upp igen. Vi bestämmer oss för en hjälpinsats. Michi springer ner och kommer upp beväpnad med två plankor som han riggar upp som en liten backe upp till balkongen.



Nu går han ner för att skrämma ödlan som sitter och kikar ner på köksdörren. Dörren som vi noga stängt till. Jag står beredd med kameran uppe. Rätt som det är hörs skrammel, slag och världens skriv från Michi. Jag rusar ner. Ödlan har gjort ett Kamikazehopp dryga två meter ner mot Michi.



Nu vaknar Shadow och skall fånga ödlan. Allt runt Michis ben. Drama! Ödlan räddar sig snabbt in under dynboxarna. Nu vågar vi inte ha någon dörr öppen. Vi måste ha bort den, men Shadow vaktar. Fram med hundgodis och vi lurar en mycket motsträvig hund ut på gatan. Tillbaka för att flytta dynboxarna.
I samma sekund ödlan kommer framspringande kaster sig Shadow fram för att fånga den. Han har inte låtit sig luras. Hundgodisen ligger ensam kvar på golvet, släppt när Shadow rundat huset i 100 km per timme. Vilt tumult utbryter och ödlan kastar sig mot glasdörrarna. Shadow missar den med millimetrar och vi får se en kapptävling mot grinden och friheten som heter duga. Ödlan hinner ut. Shadow är besviken och vi två står kvar med darriga ben - men - Mission complete!


Efter det här är vi lite lätt darriga båda två och får lägga oss ner och vila lite vid poolen.



Lite omelett till lunch när vi arbetat upp aptiten igen.




På kvällen blev det maglagning tillsammans och vi hackade grönsaker för fullt och tog fram två humrar hur frysen. Fortfarande ett par stycken kvar sedan den gången när vi var tvungna att köpa två lådor. 



Hummer Thermidor, hur gott som helst!




Michi hade dukat ute i kväll igen, men svarta moln drog ihop sig och rätt som det var brakade det lös med fullständigt skyfall. Vi hade hunnit in under tak igen och även Shadow hade gottat till sig i en stol...



Undrar om det blir någon middag på terrassen den här helgen?