25 juli 2011

Krabbfest på Rörtången

I söndags morse, i hällregn, gav sig Michi, Ingemar, Kjell och Fredrik ut för att ta upp våra krabbnät som legat i några dagar. Fångsten blev ovanligt bra och de kom hem med 30 krabbor.

Väl hemma slutade regnet och de kunde ställa sig och få loss krabborna ur näten. Näten är trasiga och har använts i säkert femton år, så nu bara de klippte ut krabborna och näten fick slängas.

Jag hade fixat grovt salt och dillfrön samt öl till grytan och Kjell kom med lite krondill.
Angelika och Stanley kom förbi och kollade krabbfångsten och Angelika hittade nog den största krabban i hela högen.

Så kokade äntligen vattnet i den gamla bykgrytan upp och vi kunde lägga i krabborna.

Flera av våra vänner kom hit och hjälpte till att sätta upp tält för kvällen: Kjell, Leif, Ingemar, Martin med flera.

Anna fick komma ut och göra en liten insats också och tvätta rent några stolar som stått ute.

Vid sjutiden började alla våra grannar och vänner att droppa in och alla med någon form av maträtt med sig. Vi bjöd på krabbor, fördrink och snacks samt hade fixat tallrikar, glas och bestick. Gästerna kom med västerbottenpajer, kaffebröd, ostbrickor, bröd m.m. och det blev en fantastisk buffet.

Det roligaste på den här årliga festen är att vi är fyra generationer. Michis pappa är nog äldst med sina 80 år, sedan ner till Ingemar och Maries barnbarn.

Mitt emot mig satt Michi, Martin och Anna...


... och jag satt brevid Bruno och Mariana.

Det blev en lång och rolig kväll och när gästerna hade gått hem och allt var inplockat efter drygt femtiotalet gäster så var klockan nästan tre. Detta har blivit en riktig sommartradition som vi uppskattar mycket och gärna fixar!