27 augusti 2021

Nya bekantskaper och gamla

Började dagen med att springa drygt fem kilometer. Alltid bäst att göra det direkt på morgonen annars är det lätt att det inte blir av.


Ikväll skulle våra grannar kommit in på middag men de ringde och berättade att de kände sig sjuka. Jag gick över med mask och vårt testkit från London så både sonen och Åsa fick testa sig. Båda var friska från corona i alla fall. Middagen ställde vi in ändå med tanke på att vi åker om en knapp vecka.


Varje år när vi kommer hem ser trädgårdslanden och grusgången bedrövliga ut. Nu var det ju dessutom ett helt år sedan vi var här. Det var bara att kavla upp ärmarna.


Det tog ett par timmar, men nu kan vi lämna utan att skämmas. Nu är det bara grusgången kvar. Lite mer behöver besprutas och det som har dött skall tas bort.


Klockan två hade jag en träff på Un limone o due dolci, ett nytt italienskt ställe på Bagges torg. Det är en blandning av café och butik med italienska produkter. Genom min bokinstagram hade jag fått kontakt med en författare, Susanne Schemper, som visade sig bo i Lerum. Dessutom hade vi kommit på att vi hade gemensamma vänner. Det blev ett par supertrevliga timmar över kaffe. Det är så sällan man sätter sig ner med människor man aldrig träffat tidigare. En riktigt lyckad eftermiddag!


Efteråt var det dags för en av de mest svenska saker som finns. Mycket skräp fanns att slänga! Åkte sedan och handlade och därefter satte jag mig och gjorde listor för de kvarvarande dagarna. Det är så mycket att göra inför resor nu så till och med jag blir stressad och osäker på om jag har koll på allt.


Under dagen fick jag bilder från de söta killarna på Rentokil som visade att de sprayat runt vårt hus på Langkawi. Roligt att få lite bilder därifrån!


Anna och Erik är nu framme i Rotterdam och hälsade på hennes kompis Laila med pojkvän. Roligt att de håller kontakten fortfarande med tanke på att de träffades på Mont Kiara International School för många år sedan. Senare under dagen åkte de vidare upp till Eriks mamma.


Fredrik ringde idag, glad och lättad, med besked att han klarat båda sina tentor. Nu var det nummer tretton och fjorton. Nu återstår det bara en sista som kommer i november. Efter det så blir det "bara" jobb och han kan koppla av lite mer. Detta tillsammans med flytten till Marylebone kommer att göra mycket för att lätta på stressen han känt hoppas vi!