13 september 2011

Lite trötthetsattack på Malaysia

Vissa dagar kan man få små trötthetsattacker över små irriterande saker i Malaysia. Självklart är det mesta fantastiskt, men ibland så blir de små egenheterna här bara för mycket.

Några små irritagionsmoment:

* Alla talar i mobiltelefon överallt, gärna högt och ljudligt.
* Taxichaufförer har skyltar på bilen att de skall köra på taxameter och begär sedan skyhöga priser.
* Expediter i affärer är totalt hjärnbefriade.

Idag var jag och provade ett nytt gym, Bodytone, och det var kul. Man får bara intrycket av att de som jobbar på dessa ställen är mer utbildade säljare än att de vet vad de säljer. Var sedan och köpte kaninmat. Det fanns myriader av olika påsar och jag frågade killen i affären om vilken som var bäst för vuxna kaniner. Svaret blev: Jag kan inget om kaninmat. Okej...

Var sedan iväg till 1 Utama för en liten härlig entimmes massage. I rummet brevid var en kinesisk dam som i en timmes tid skrek i sin telefon, konstant. Avslappnande...NOT! När jag sade till vid kassan att de borde förbjuda mobiltelefon, såg de helt frågande ut.

Letade sedan efter en sak i en klädaffär och vad jag än frågade om fick jag svaret: Öhhhhh... do not know, lah.

Droppen blev när jag skulle ta taxi från Mont Kiara Plaza till Toyota för att hämta bilen som varit på service. Taxichaufförerna här har fått mycket skäll för att de inte kör på taxameter och nu har de sedan ett år haft lite krafttag mot detta. På alla bilar står det: Vi kör på taxameter - inget köpslående. När jag sade vart jag skulle sade taxichauffören: 30 RM. Dit jag skulle kostar ungefär 10. Det är inga stora pengar, men väl tre gånger priset och jag gillar inte att bli lurad. Jag log lite vänligt och pekade på den stora skylten på hans dörr och fick ett hånleende till svar. Hornen växte ut och jag lämnade honom med några väl valda ord på malaysiska och mumlade något om att rapportera honom. Den stackars taxin bakom slog på taxametern innan jag satt mig.

Det gick i alla fall bra med bilen och nu är jag hemma igen, har fått en kopp kaffe och lugnat ner mig. Får mobilisera krafter inför veckan som kommer :)