28 juni 2011

Midsommarafton på Rörtången

Sista fredagen i juni och midsommar. Igår eftermiddag åkte vi ut till landet. På morgonen hade jag varit och sålt mina halsband på Seatons förskola och åkte sedan och planterade lite ny blommor på mammas grav. Det blev jättefint och midsommarlikt.

Idag var vi bjudna på lunch nere hos Anders tillsammans med Angelika, Stanley, Hasse - Anders kompis, Jay med systersonen Cole samt Stanleys bror och fru. Måste säga att det var fantastiskt gott med den första sillen och färskpotatisen!

Efter lunchen var vi uppe en snabb sväng hos våra grannar, Kjell och Birgitta, och sedan bar det av ner till midsommarstången klockan tre för den årliga dansen.

Jay, Angelikas kompis sedan ett år på high-school i USA, har bott i Sverige ett tag. Nu hade han fått besök av Cole, sin systerson som just gått ut high-school och som nu skaffat sig sitt första pass för två veckor sedan. Han tog den svenska kulturen till sig direkt och var uppe med Anna och Jay och dansade små grodorna. Undrar just vad han tänkte?


Anna var lika glad som alltid att få träffa faster Angelika!! Vi träffade också på Åsa som var och firade midsommar hos sin syster.

Efter att ha stått och frusit nere vid dansen gick vi sedan hem till Kjell och Birgitta och firade med dem samt en annan familj. Vi fick sitta inne för det blåste på bra. Deras lilla hund Sara fick också smaka på maten.

Det blev en god middag och senare på kvällen vandrade vi iväg allihop ytterligare en granne bort där kvällen fortsatte till sena natten. Halvtvå kröp vi trötta ner i sängarna efter en härlig kväll!