21 augusti 2010

En kväll på Souled Out

Idag var det fredagen den 13!!! På förmiddagen hade jag en tjej här på kaffe som heter Lauren. I block G på vårt condo har en ny australiensisk familj flyttat in och Fredrik har blivit kompis med deras två söner Jakob och Harrison. Familjen verkar jättetrevlig och Lauren har 101 frågor efter att bara ha bott här i ett par veckor så det är ju kul att kunna hjälpa till. Lotta kom över på lunch också. Jättekul!

På kvällen kom Anders och gänget från Gothia hit på en drink och Thelmas goda vårrullar serverades innan vi skulle ut på middag.

Det är många nya ord och idéer som kommer fram under denna resan. Till exempel så har väldigt mycket varit "gosseligt", dvs bra, gott eller allmänt positivt.

Fredrik och Niklas introducerade också den fantastiska "socksalladen". För att göra den tog alla av sig sina strumpor som lades i en skål. Därefter fick alla dra två strumpor ur skålen och ta på sig. Det var en färgglad blandning och vissa gick ut med en grön och en rosa strumpa senare.

Middagen blev på Souled Out. De svenska killarna här har under alla år samlats för en onsdagspub på Souled Out och har då alla tagit deras Chicken Vindaloo. Nu har de fått sitt eget omnämnande i menyn. Lite roligt :)

Det var flera av våra gäster som prövade på det under kvällen, men även Curry Laksa testades. Alltid roligt med gäster som vill prova på lokalmaten. Efter middagen bar det av till Luna Bar och en tur på stan.

Till Megamall med Gothia

Efter en dag på jobbet mötte Gohtia upp i Midvalley Megamall. Efter besök i den stora sportaffären högst upp var det dags för middag. Vi hade lyckats få boka bord på Sushi King - en restaurang som inte tar bokningar utan bara drop-in. Kändes bra :)

I princip alla tyckte mycket om sushi och det är ett roligt sätt att få maten på, i och med att man precis kan ta det man tycker om och strunta i allt annat.

Niklas och Fredrik hade fått ett brilliant tips av en kompis en gång som ställt sin kamera på ett sushiband och låtit den åka runt ett varv. De pallade nu upp en iPhone i ett ställ för servetter och skickade ut det på bandet. Det blev en fantastiskt rolig film med förvånade skratt, misstänksamma blickar och någon enstaka personer som hukade bakom en meny för att slippa vara med på bild.

Efter maten hade den stackars servitören fullt sjå med att sortera alla tallrikar efter färg och räkna efter hur mycket vi hade ätit för. Mest tallrikar kom Niklas upp i som hade tolv i sin hög!

Efter middagen var det dags för en liten tävling där Gothia och Soft Touch fick plocka ut varsin tävlande utan att veta vad tävlingen var. Det blev Jan som skulle utmana mig. Så bar det iväg till ett fish-spa på våning ett i Megamall. Utmaningen var vem som kunde hålla sig längst för skratt. Det borde jag vinna lätt, tänkte jag, eftersom jag gjort det förut, men det var väldigt svårt att hålla sig för skratt när alla andra stod och gapskrattade. Till slut bröt Jan ihop först i alla fall.

De övriga ställde sig lite misstänksamma först, men sedan ville alla prova. Det var bara Michi och Niklas som gick iväg till Canonaffären istället. Det var många glada skratt och fniss som ekade genom fish-spat och jag vet inte om vi eller personalen hade roligast åt alla dessa män som kiknade av skratt.

Efter att ha provat på fiskar av både små och stora sorter så gick vi upp till biosalongerna. Det blev Salt på Gold Class. Det var slut på salta popcorn. Det är ju inte så populärt här i Malaysia, så vi köpte Caramel popcorn som flera inte hade smakat tidigare. Tror inte de kommer att smaka det igen heller... Då var det något mer populärt med den lilla ölen som kom in under filmen :)