11 augusti 2021

Till Brighton igen

Så var det dags att åka ner till Brighton igen, själv denna gång. Anna skall inte behöva köra så fort vi gör något och Michi är ju iväg runt Oxford idag. 


Tåget tog en timme och tjugo minuter från St Pancras International och man kommer fram mitt i stan. Jag skrattade gott åt alla butiker i den här Pride-staden. Gick förbi en affär med lite större damkläder. Det visade sig vara en butik för transvestiter!


Väl framme blev det lite kaffe och en smörgås på Kafé Coho.


Gick förbi The Black Lion, en pub i Brighton där Pias son Lukas jobbar. Han var så lika sin pappa. Varje gång vi har åkt till Brighton har Pia sagt att vi ska hälsa på hos Lukas och nu hade jag lite tid över. Vi har aldrig setts förut så han såg lite förvånad ut innan han fattade vem jag var :)


I Brighton finns en otroligt rolig affär med badankor. Var ju tvungen att inhandla en...


I gamla stan finns The Lanes, små trånga gränder med hur mycket affärer på varje sida som helst. Jag gick till affären The Vogue för att hämta upp den ring som Michi köpt för att fira att vi varit gifta i 30 år. Den har fått en ingravering med 29/6 1991 - 2021. Fint!


Så var det dags att promenera upp till tågstationen igen och lämna havet bakom sig.


Folk var lika ordentliga idag med att använda mask på alla tåg och tunnelbanor. Rätt skönt!


På kvällen kom Anna och Erik över och visade hur man fyller på salt i apparaten som gör vattnet mjukare, var vi kan stänga av vattnet, var el- och gasmätare finns och vi läste av alla mätare. Man måste hinna med lite praktiskt också. Anna hjälpte mig också att titta ut vilket tyg som skulle vara snyggast på en soffa. Nu ska Michi få säga sitt också.


Fick sedan kvällen hemma själv. Vände min läsfåtölj ut mot fönstret så att jag kunde se den fina solnedgången.


Pratade lite med Michi innan det var läggdags. Roligt att höra hur det går och vad de gör!