18 maj 2022

Runt KL med ärenden igen

Nu börjar det kännas att resan hem kommer närmre. Det är mycket som skall hinna fixas innan vi åker både med den gamla lägenheten och den nya. Startade dagen med en spanska lektion i alla fall. Alltid roligt. Efteråt gick jag till vår gamla affär, Jaya Grocer, och handlade mat inför Langkawi. Hem med sakerna, hämtade lite papper och sedan iväg på min runda. Första stoppet var Tenaga Nasional, det malaysiska elbolaget. Våra köpare har försökt ta över elkontraktet, men vi måste godkänna. Inget händer när jag försökte online så nu åkte jag ner till ett av deras kontor och kunde fixa klart det.

Nästa stopp var TMPoint. Jag avslutade ju internet förra veckan, men då avslutade de aldrig telefonen så fick åka ner igen. De har ett mycket mystiskt system där de ger en nummerlapp till en kund i taget. Man måste dessutom scanna en QR-kod för att få den. Väldigt ineffektivt. Tempot var superlångsamt. Bara att andas, måste ju få det gjort.


Vidare till CzipLee, en underbar pappershandel i Bangsar. Såg den här snygga parkeringen utanför. Dubbeldragna linjer och ett övergångsställe hindrade inte den här mannen från att parkera.


Så bar det av till Harvey Norman vid Ikea. Beställde en diskmaskin i februari som skulle komma 15 april. Var där förra veckan och de skulle kolla upp det och återkomma. Inget har hänt. Nu kunde jag i alla fall få betala resten och enligt uppgift skall den levereras hem den 23 maj.


Sista stoppet blev hos advokaterna för att hämta vårt kontrakt från försäljningen samt lämna in hyreskontrakt som skall stämplas hos myndigheterna. Skönt att bli av med allt sådant. När jag kom hem hade jag fått mail om att planet i morgon till Langkawi är inställt. Inte många flyg som funkar nu. Får åka klockan 16 istället för 13. Som tur är så är de flesta gäster med på samma plan.

Klockan fem var det tandläkarbesök, där allt gick snabbt och bra och avslutade kvällen med ett spinningpass. Tur Michi är på Langkawi för ikväll lär jag somna tidigt!


Michi möttes av Shadow som glatt kom springande när Michi dök upp. Lika mysigt varje gång. 


Det hade varit fluginvasion på Langkawi. Det händer en gång varje år och det är som om alla flugmyror kläcks samma kväll. Fick detta fotot från de som hjälper oss att städa, så de hade hunnit ta bort det mesta innan Michi kom. Helt otroligt hur mycket det är!!!