03 augusti 2013

En kär Rörtångsbo har gått bort

Denna morgon var en sorglig dag på Rörtången. En stor personlighet, Lasse Olofsson, hade gått bort efter en tids sjukdom. Han har varit en stor profil, engagerad i mycket, en sann spelevink och vi kommer att sakna honom mycket. Vid tiotiden idag började den första flaggan att halas till halv stång efter att han gick bort klockan åtta i morse. Bara någon timme senare var varenda flagga på hela Rörtången halad och det värmde i hjärtat av att se hela Rörtången hedra denna man.




Samtidigt var Rörtångens poängpromenad planerad till idag och det kändes lite konstigt att gå ut och leka en dag som denna, samtidigt tror jag att det var precis vad Lasse skulle ha önskat.



Michi, jag och Anna hade blivit tilldelad station nummer sju där man skulle sparka en fotboll på sex vattenfyllda flaskor för att få poäng. Vädret var tropiskt, fuktigt och väldigt varmt, och till slut kom en riktig urladdning med åska och hällregn.




På kvällen var det samling klockan sex började grillfesten. Alla kommer ner med mat och grillar och det äts och leks nere på lekplatsen.



Vi satt bland annat med Ingemar och Marie...



Michi tog kort på Anna och mig. Så mysigt att ha henne hemma!!



Brevid oss satt också Cathrine, Louise och Fredrik.




Det visade sig att Michi vunnit herrarnas del av poängpromenaden med 21 poäng och Anna kom trea bland damerna med 18 poäng. Jag hamnade låååååångt bak i ledet.



När solen sänkte sig fick berget bakom Rörtången ett alldeles fantastiskt ljus över sig.




Det blev en riktigt härlig kväll med skratt, minnen och många vänner som förenades i glädje och sorg.