10 juni 2022

Gibraltar och Kala Kalua

Michi och Lars skulle åka till Gibraltar på utflykt idag och jag skulle beställa stolar till vårt vardagsrum. Vi hade fått veta att El Corte Ingles hade 15% rabatt om man hade ett medlemskort så det skulle vara bättre för oss att handla där. Michi skjutsade mig dit innan de stack iväg. Det visade sig att kortet man fick var ett kreditkort och eftersom vi inte har några inkomster i Spanien kunde vi inte få det. Nu får vi vänta på rean i juli istället. Gick tillbaka till första affären för att se om det gick att pruta, men de var inte särskilt sugna på att sälja...


Hade gått två kilometer mot Malaga för att komma till butiken och sedan var det nästan sju kilometer hem.


Strosade efter den långa promenadvägen de byggt längs med havet. Så otroligt fint!


Väl hemma blev det en kaffe i en av våra myshörnor tillsammans med en god bok.



Michi och Lars parkerade på spanska sidan och tog sedan en buss i Gibraltar för att komma till kabinbanan. Man kommer högt upp och får en enorm utsikt.


Det blev lunch i Gibraltar och de hann även med ett besök i Estepona innan de var hemma vid strax efter sextiden.


När de kom hem stod det en bil parkerad på vår parkeringsplats. Vi fick sätta en lapp på vindrutan och parkera på gatan. Lite irriterande.


På kvällen åkte vi ner till stranden och åt middag nere på Kala Kalua. Härligt att få sitta med fötterna i sanden alldeles brevid havet.



När vi ätit upp kom de med ett paket med små magnumglassar i miniformat för att vi fått vänta så länge på en av rätterna. Vi hade inte ens märkt att vi fått vänta. Det är ju bara bra att allt kommer in efter hand. Ny personal men lika trevlig som tidigare.


Fredrik och Lucy är nu också på väg hem till Sverige. De tog tåg till Amsterdam från London och körde till Hamburg idag.


Imorgon kör de vidare till Köpenhamn för att komma hem till Lerum på söndag kväll. Måndag natt landar vi. Underbart!