01 februari 2020

Födelsedagsmiddag för Susann

Nu har jag kört igenom Duolingos hela app för spanska, totalt sju kurser. Känner att Duolingo varit väldigt bra för att återuppliva ett språk man kunnat lite av tidigare. Kan tänka att det är lite svårare om man börjar från noll. Känns som om rätt mycket kommit tillbaka. Det blir roligt att testa det i mars när jag skall dit.


Michi och jag tog oss en tur in till Kuah idag. Jag hade fått ett mail från TM Cops att vårt internet är hackat här på Langkawi. TM är det lokala internetbolaget, men TM Cops lät ju som ett skämt. Vi åkte till deras kontor och de gjorde en rapport och någon skulle ringa inom 24 timmar och ge oss ett nytt lösenord. Vi får väl se. Det blev också handlat lite hundmat och annat.


Vi hade nu fått våra Philips-lampor med skymningsrelä så vi behövde en högre stege för att byta alla på utsidan. Så smart att man bara kan lämna dem på och de tänds och släcks efter ljuset ute. Vi fick precis plats med stegen i bilen...


Sedan var vi värda lite vila vid huset. Hade med flera böcker - har ju alltid ett par på gång samtidigt.


Halvsju hade vi bestämt träff med Susann och Gordon för födelsedagsmiddag på St Regis. Susann fyller i morgon så vi tjuvstartade lite. Vi kom dit lite tidigt - man vet ju aldrig när man beställer Grab hur snabbt bilarna kommer. Idag hade de en sjurättersmeny med olika viner till. Innan ingick champagne eller cocktails - inte så svårt val...


En halvtimme senare fick vi sällskap av Susann och Gordon.


Susann ville ta kort med Gordon här ute men han smet iväg så Michi skojade och var stand-in. Gordon hann tillbaka i tid så de fick några kort sedan också.


Roligt att komma hit för personalen känner igen oss och är så trevliga. Vi fick "kungastolarna" denna gång.


Den nya kocken Mandy Goh kom och berättade om maten och vinet från Rotschild blev också presenterat av en annan man.


Som vanligt var maten helt otrolig. Bland annat fick vi en hummersoppa som hälldes upp vid bordet. Sååååå god!


Michi hade berättat för Alexander, vår kypare/sommerlier att Susann fyllde år så på slutet av middagen så kom de in med en fin tallrik till henne. Alltid roligt!


Efter middagens slut blev alla medbjudna till en bar uppe i hotellet. Där bjöd de på cognac och öl. Michi beställde en flaska champagne för att fira Susann, men den fick vi inte heller betala. Helt galet vilken service det var denna kväll. Vid halvett åkte vi hem efter en fantastisk kväll!