07 mars 2017

En fågel i vedspisen

Michi reser till Stockholm i dag och är inte tillbaka förrän på torsdag kväll och på torsdag morgon reser jag till London. Vi kan ju inte ha en död fågel som ligger här och börjar lukta i huset så jag satte igång med att försöka lokalisera den. Den lät inte lika mycket nu - vill ju inte bli hackad och riven av en vild fågel. Trodde fortfarande på vedspisen så jag rensade bort allt ovanpå och tog bort locket. Ljudet blev något starkare. Fick till slut lyft upp locket på en platta och vad satt där inne...


Fick ta en handduk och försiktigt lägga över fågeln och lyfte ut den i snön. Den såg ju fortfarande rätt pigg ut och efter ett tag var den borta så jag hoppas det gick bra med den.




Michi hade varit på möte nu på förmiddagen så vid tvåtiden kom han hem och hämtade mig och vi åkte till centralen där han skulle ta tåget upp till Stockholm. Jag passade på att ta en runda på stan.



Anna hade gett mig i uppdrag att handla en speciell salladsburk från Sagaform som hon tar med till jobbet. Till slut hittade jag en. Var även inne på Josephssons och köpte årets lilla djävulsglas, nu i en turkosskimrande färg. Vi blir ju allt fler i släkten som får lov att ta en liten snaps till julmaten och det är roligt att använda dessa fina glas.



Michi skickade bilder från Rörtången där arbetet pågår för fullt. Bjälklaget i vardagsrumsgolvet var helt ruttet och även väggarna ut mot terrassen. Nu görs allt om. Fördelen blir att vi i alla fall blir av med den fula linoleummattan och får in ett snyggt golv! 




På kvällen tog jag bilen och åkte till Partille Arena och provade en klass Afrodans. Man dansade barfota och det var hur intensivt som helst - riktigt kul. Roligt var det också att jag sprang på Maria R på gymmet. Nu skall vi försöka gå en klass tillsammans nästa vecka. Vi fick ju ett gratiskort som gäller en vecka vilket är bra så man inte slappar till sig helt när man kommer hem :)