28 januari 2024

Promenad slutar på Global Doctors

Det blev en dramatisk dag idag. Michi och jag promenerade runt Sri Hartamas som vanligt och rätt som det var fastnade Michi i denna taggiga gren. Taggarna var som hullingar och satt i par. Som knivar...


Örat revs upp plus ett ställe på halsen. Det blev till att ringa en taxi och åka direkt till sjuhuset.


Sjukvården här är ju fantastisk. Efter tio minuter var vi inne hos läkaren. Vi trodde örat var värst men hon tittade oroligt på halsen då han blivit riven nära halspulsådern. Det var dock ok. Hon fick sy tre stygn för att få ihop det igen.


Läkare och två sjuksystrar pysslade om honom och jag fick smyga upp kameran lite försiktigt.


Örat såg ju fruktansvärt ut och en bit brosk hade slitits bort. De fick tillkalla en annan läkare som kunde sy i just brosk, Dr Kalvin. Det ser ju ut som tänder på en alien...


Lika mycket personal nu. Läkaren var som en plastkirurg. Vi var så imponerade!



Fem stygn blev det i örat och en stilla bön om att det skulle funka så inte köttet skulle dö. Fliken satt bara fast i någon millimeter och läkaren var osäker på om det var tillräckligt för att få näring till örat.


Drygt tre timmar senare kunde vi vandra ut från Global Doctors.


Jag hade sedan tidigare lurat med Michi till manikyr som han aldrig provat. Han hängde med trots sina skador. Tror inte direkt han kommer göra om det. Ha ha.


På kvällen gick vi ner till 163 och åt koreansk middag. Vi fick grilla vid bordet. Såååå gott!


Michi skojade och beställde in en koreansk jordgubbsdrink med en flaska uppochner i. Hur mycket som helst och kanske inte det bästa till grillat kött. Vi fick oss ett gott skratt.


Vi slocknade tidigt efter denna dramatiska dag och kan bara vara glada att alltid faktiskt gick rätt bra ändå.