04 februari 2016

Mot Alor Star med "Fredriks" bil

Så var det dags för dagen D när Fredriks bil skulle flytta hemifrån. Innan det bar iväg kom Ulrika Brunner hem och reviderade Sweas bokslut för 2015. Skönt att ha det klart! Årsmötet är först den 24 februari. Med en tungt lastad bil fick det bli full tank och fyllda däck innan vi gav oss iväg vid halvfemtiden. Lyxigt här i Malaysia där man fortfarande får hjälp med att tanka och annat.




Så påbörjade vi den fem timmar långa resan upp till Alor Star.



Vi skrattade gott när vi kom framt ill Alora Grand Hotel i Alor Star. Resan hade gått bra, men som alltid idioter på vägarna. Vid ett tillfälle blev vi omkörda på båda sidor av tävlande bilar... Hotellet skulle vara femstjärnigt, men priset om 400 kronor borde väl sagt något annat. Rummet var helt ok, allt annat så där.



Vi gick först till den kinesiska restaurangen på hotellet och vi var helt själva där och bestämde oss för att prova något annat utanför hotellet istället.



Alor Star ligger i Kedah som är en rätt strängt muslimsk stat. Vilken restaurang vi än gick till så fanns det ingen öl till Michi. Till slut hittade vi ett kinesiskt ställe med massor av ölskyltar - men hade de någon öl???? Nej! Det slutade med Michi fick gå till 7-11 och handla några öl som vi fick ta med oss.


Restaurangen var en steamboat-restaurang vilket innebär att man slänger ner massa saker i en buljong plus får en stekplatta där man kan steka kött.




Mätta och belåtna kunde vi gå hem igen... Anna skickade senare ett foto från när vi hade skogsmulle när barnen var små. Här är hon som nummer två med alla sina kompisar runt sig :)

Så länge sedan. Snart fyller hon 23!!!