13 november 2013

Chinatown på förmiddagen och sedan ambassadörsmiddag på Ritz-Carlton

Chinatown var målet för dagen tillsammans med Ola, Annette, Klara och Christoffer. Det finns mycket att titta på och lite olika inköp blev det också. Fick lämnat in ett foto för inramning med Stanley´s autograf som Fredrik ska ge till en racing-tokig kompis som flyttar i december. Det kommer att bli en uppskattad present!


Alla skrattade gott åt de fantastiskt fina juldekorationerna som nu började komma fram överallt.


Vi såg också denna intressanta scen. Något att anmäla eller??? De hade nog låst in nyckeln i bilen får vi hoppas...


Vid halvtvåtiden började vi bli lite hungriga och gick till Old China Café. För en gångs skull hade de Top Hats så det blev vår första smakbit.


Detta följdes sedan av blått ris tillsammans med baby kailan, beef rendang, curry chickan och annat gott.


På kvällen var vi bjudna av Masba på Ambassador´s Dinner på Ritz-Carlton där Jan Häggström från Handelsbanken skulle hålla tal. Döm av vår förvåning när vi såg att en av gästerna på middagen var vår före detta statsminister, Göran Persson.


Ambassadören Bengt G Carlsson började med ett litet välkomsttal.


Sedan var det dags för Jan Häggström att tala nationalekonomi. Han är väldigt bra att lyssna på, men snälla vänner vilka overheadbilder. Satt man längst bak så var det omöjligt att se vad det stod och följa de femtio linjerna i varje diagram...


Ritz-Carltson chefskock Yoann Bernard kom också och berättade vad vi skulle få för mat under kvällen. Det var riktigt god mat!


Elif vågade sig fram och tog ett foto med Göran Persson. Jag kunde inte riktigt med att göra det även om det väl skulle ha varit kul :)


Det blev en jättetrevlig kväll med många bekanta ansikten och nya bekantskaper. Vi landade hemma igen framåt halvtolvtiden mycket nöjda och belåtna!