25 februari 2022

Heldag på kontoret

Fredagar blir numera dagen på kontoret, i övrigt blir det jobb hemifrån. Idag när vi satt uppe på vår våning 21 så började det skaka i byggnaden strax innan halvtio. Gick snabbt ut på sociala medier och sökte på jordbävning. Vi brukar vara förskonade här. Det visade sig att det varit en jordbävning, med 6,2 på Richterskalan, i Indonesien. Tänk hur det måste ha varit där då!


Jag var uppe och träffade våra revisorer och fick gratulera Zoey till förlovningen. Tog kort på den här knappen. Tycker nästan att jag bara har sett den här, men den finns tydligen hemma också. Asiater har inget tålamod så så fort någon lämnar hissen är det någon annan som snabbt trycker igen dörrarna.


Idag fick vi massor av bilder från låssmeden. Så smarta lösningar det finns nu. Det finns t.ex. dörrhandtag med fingeravtryck, kod och nyckel. Bara att välja vilken av funktionerna man vill använda i låset. Man kan också ge en engångskod för t.ex. hantverkare, den kan fungera en dag, eller en kvart. Man ser i sin telefon när de har gått in eller vem som kom hem när.


Vi behöver dessutom en ny ringklocka. Den här går på rörelse och filmar utanför dörren även om personen i fråga inte ringer på. Ett meddelande dyker upp i telefonen. Tala om att ha koll på vem som rör sig runt lägenheten.


Vi har ju dessutom en grind framför dörren. Då kan man ha digitala hänglås med kod eller med fingeravtryck där man också kan dela ut engångskoder. Man kan dessutom på alla lås ha en panikkod. Om någon tvingar mig att öppna så kan jag slå in en speciell kod som skickar larm på telefonen så att Michi t.ex. kan se att jag är under hot och tvingats släppa in någon obehörig. Det skall väl inte hända, men otroligt smart!