17 april 2013

Blockprinting och tjejmiddag

Imorse blev det en liten promenad med söta Tequila och vi gick bort till poolområdet som var fantastiskt fint och kikade lite.



Något senare åkte vi tillbaka mot samma håll som vi var och åt i går för att besöka Poonam som ger kurser i bland annat blockprinting. Detta är en konstform där man trycker mönster på tyg med hjälp av trä- eller metallblock med utskurna mönster. Hon hade en uppsjö av olika mönster.


Det roliga var att Poonam själva hade bott i Västerås och Lund under några år och pratade riktigt bra svenska. Hon instruerade oss hur vi skulle göra och sedan var det bara att sätta igång.


Alla arbetade med stor koncentaration. Jeanette och jag gjorde varsin kökshandduk.


Så även Maria som gjorde med söta elefanter på.


Här är resultatet. Inte jättetjusigt kanske, men vi hade väldigt roligt!


I Poonams trädgård fanns ett ENORMT träd och Jeanette, Maria, Gunilla, jag och Gunillas två kompisar, Barbro och Anne, ställde upp oss framför det och täckte ändå inte hela!


Efter denna roliga förmiddag tog Gunilla med oss till en restaurang som hette Toscano. Det är en kedja med några restauranger i Bangalore som serverar riktigt bra italiensk mat i trevlig miljö. Var helt enkelt tvungen att fota menyn då en trerätters middag kostade 500 rupies, vilket motsvarade cirka 60 svenska kronor. Billigt!


Jeanette och jag åt till och med sallad och det gick fint. Kanske vinet gjorde susen :)


På väg därifrån mötte vi en annan väninna till Gunilla och jag var tvungen att ta kort på barnens skoluniform. Lite annorlunda, och lite mer formel, än de vi har på MKIS. Vi fick då också höra att en bomb smällt i Bangalore. Ingen dog dock och den hade smällt utanför ett av de lokala partiernas kontor. Chauffören trodde att partiet kunde ha gjort det själva för att få sympatiröster i det stundande valet 5 maj. Hm...


Vi fick också följa med till ett franskt bageri. Mitt ute i ingenstans låg denna lilla vita byggnad som när man kom in visade sig vara ett riktigt bra bageri.



På eftermiddagen tog vi oss en liten siesta innan det var dags för nästa punkt på programmet - dammiddag. Danska Jytte - till vänster - bodde tidigare i KL under många år och det var kul att träffa henne igen.


Anne och Barbro som var med tidigare under dagen kom också tillsammans med Gerd som nu flyttar till Singapore. Gunilla hade gjort smaskig gubbröra, något vi malaysiabor inte är bortskämda med.


Maria hade nu återvänt till Delhi efter bara två dagar här, men hon har ju lite närmare och kan hälsa på snart igen. Så mysigt att hinna träffas lite i alla fall. Nästa gång kanske det blir KL och Langkawi för alla fyra.