26 januari 2022

Lunch på stan och mys med papsen

Denna förmiddag bar det av in till stan för att äta lunch med en tjej på banken som hjälper oss en del. Det känns som om det alltid är cheferna som blir utbjudna, så jag tänkte ta med mig handläggaren istället. Det är ju hon som gör jobbet. På väg in till stan hade jag den här bilen framför mig. Skrattade gott åt mig själv när jag såg registreringsnumret och genast tänkte: London Heathrow. Undrar hur många flygplatsförkortningar man kan?


Lunchen blev fantastiskt trevlig då det visade sig att vi hade massor av gemensamma kompisar och Kristina också bodde i Lerum. Ibland är världen liten. Efteråt gick jag till Skatteverket för att ändra vår mantalsskrivning. När vi nu flyttar i KL så behöver vi få deklarationer och annat till rätt adress. Det var nog tjugo personer framför mig i kö, fem grader ute och halvstorm. Efter en och en halv timme kom jag äntligen in. Hur kan det ta så lång tid?


När jag äntligen stod längst fram i kön reste sig alla i kassorna rakt fram och gick iväg på fika eller något. Längst in i lokalens hörna satt en stackare och jobbade. Vad håller de på med??? Till slut fick jag i alla fall hjälp och det gällde att vara trevlig för egentligen behövde de Michis underskrift också, men till slut gick det bra. Suck!


Tog mig en runda på stan och kom hem med nya skidbyxor - äntligen. Det blev exakt samma som jag haft tidigare, ett par vita från 8848, men de har varit hur sköna och bra som helst så jag var jättenöjd. Lite kaffe inköptes också. Nespresso har flyttat ner till Brunnsparken, ett mycket bättre läge. På vägen hem åkte jag förbi papsen och fick mig lite kaffe och ett par mackor. Och framförallt en pratstund. Mysigt!


Från Nasrul kom ett par bilder från Almaspuri. Nu har de börjat lägga köksgolvet och det går över all förväntan. Han meddelade att det kommer att ta ett par dagar då det är lite mer komplicerat. Så länge det blir snyggt får det ta hur lång tid som helst.



Michi landade ordentligt i London och allt hade gått bra med alla hans papper. Jag kan jobba som resekonsult :D Resväskan hade dock fastnat någonstans, men skall komma imorgon. Han blev inbjuden till Anna och Erik. Roligt för dem att få ses lite själva också. Han skickade in ett nytt antigentest idag och var negativ. Skönt att ha det på plats...


Jag hade en lugn och skön kväll hemma med näsan i en bok och ett par avsnitt ur Emily in Paris.