08 juli 2010

Vår bröllopsdag, 29 juni

Igår var vår första kväll själva och när Michi kom hem från jobbet tog vi båten direkt och åkte ut till Dyrön, en båtresa på ca 15 minuter. På norra sidan av ön ligger restaurang Vadbinderiet och där passade vi på att äta middag. Det var alldeles ljummet ut, havet spegelblankt och vi satt och åt och såg solen sakta sjunka ner i havet. Det är inte många sådana kvällar man får uppleva på en sommar.

Idag var det vår nittonde bröllopsdag. Helt sanslöst vad åren har gått. Innan Michi kom hem började mörka moln dra ihop sig borta vid horisonten och det kändes att det var regn på gång. Det hade dock inte hunnit börja när Michi kom, så vi höll tummarna och tog båten ut till Marstrand och Grand eller Tenan som restaurangen kallas.

Vi hade sådan tur så att vi kom fram torrskoda. När vi väl satt oss och beställt maten började det att regna och slutade lagom tills vi skulle åka hem igen. Det tackar vi för!

Jag har inte varit på Tenan sedan jag jobbade på Wallenstam. Då åkte vi dit någon gång varje år till sommaren. Då brukade vi äta deras gratinerade havskräftor så det var vi sugna på. Vi blev lite chockade när vi såg att priset låg på 495 kronor per portion. Strunt samma om man har råd eller inte, det var lite väl magstarkt för kanske 6 kräftor!!! Det blev löjromstoast till förrätt och fisk till Michi och kött till mig istället. Väldigt gott!

Brevid oss hade Volvo en representationsmiddag med säkert 30 personer och precis vid oss satt Leif Johansson. Lite kul att se personer i verkligheten som man annars bara läser om.

Imorgon blir det nog egna havskräftor på altanen istället :o)

Första båtturen, 26 juni

Idag var det dags för premiärturen med båten. Vi åkte hela familjen och med oss hade vi Annas kompis Nicole och Catrine från Rörtången.

Första stoppet blev Rönnäng där vi tankade upp båten för sommarens turer.

Därefter fortsatte vi till Klädesholmen där vi skulle möte Kjell för att äta lunch.
Vi tänkte prova en ny restaurang som heter Kylen. När vi kom dit var det lite mer än halvfullt, men fick ändå beskedet att det skulle ta 1,5 timme att få in mat. Då bestämde vi oss för att bara ta en öl där och sedan åka vidare. När vi inte hade fått in ölen efter tjugo minuter så reste vi oss och gick. Första och sista besöket där denna sommaren!

Tog istället båten tillbaka till Rönnängs Brygga. Jag tog deras fantastiska fisksoppa och de övriga tog räkmackor. Dessa mackor är enorma och så översållade med räkor så att man knappt orkar äta upp dem. Tycker detta är ett av de bästa ställena vi äter på i vår skärgård.

Kul att komma ut hela familjen, för imorgon sticker båda barnen iväg i en dryg vecka. Fredrik skall till Stadium Sports Camp i Norrköping med Erik Eriksson från Örebro och Anna skall till Linda Göransson i Norrköping också. Där skall hon träffa Sandra, Cicci, Linda och Thea. Två av fyra nätter skall de tälta. Undrar hur det skall gå för dessa små expat-damer...
.
Efter fyra dagar i Norrköping skall Anna sedan vidare till Angelika i Stockholm. Fredrik sticker två dagar till Örebro med Erik efter lägret och båda kommer hem vid fyratiden måndagen den 5 juli. Så länge har vi aldrig varit utan båda barnen. Vad vi har tid att hitta på mycket kul :o)

Midsommarafton, 25 juni

Helt underbart! Idag vaknade vi till en midsommarafton fylld av sol och värme. En dag där vi faktiskt kunde sitta ute och äta. Helt fantastiskt!

I år blev det sillunch nere hos Anders, Michis pappa. På besök var även Bärbel, Angelika, Stanley, Christopher och hans flickvän samt Hasse C.

Alltid lika gott med första omgången sill,potatis, gräddfil och gräslök!


Klockan tre var det sedan dags att traska iväg till lekplatsen där midsommarstången hade rests. Det kändes som om det var ovanligt mycket folk där i år, fler med småbarn, men det kanske berodde på det fina vädret. För ett par år sedan var ju vädret så dåligt så hela firandet fick ställas in. Väldigt tråkigt!

Som alltid var det samma par som spelade och sjöng till dansen, iförda sina fina folkdräkter.
Angelika hade fixat kaffe och Christopher hade gjort en jordgubbstårta så vi fick lite fika till dansen. Anders vann en väska på lotteriet i år!

På kvällen var vi över och grillade med Kjell, Birgitta och Marianne och kom hem sent efter en supermysig kväll!

Besök av David Sjönell och Thomas Strömstad, 21 - 24 juni

Den 21 juni var det dags för den årliga återträffen för Thomas, Fredrik och David. De två tidigare åren har de träffats på Rörtången och i Oslo, men då det var lite kort om tid denna sommaren så blev det bara västkusten.

Fredrik och jag åkte in till stan och hämtade killarna som samordnat sina respektive tåg och bussar så att de kom till Centralen båda två strax efter tretiden. Som traditionen bjuder skulle det ätas varsin macka på Subway innan vi åkte hem till Lerum, där vare sig David eller Thomas varit tidigare.

Måndagen tillbringades hemma med fotbollsspelande ute och på TVn. På tisdagen var det dags för Liseberg och killarna hade hur kul som helst under drygt fem timmar. Mätta på alla åkturer var de redo att bli hämtade klockan sex.

De ville gärna vara en dag på Rörtången också, så på onsdagen åkte vi ut dit. Härligt att komma ut till stugan och havet. Killarna stack direkt ut för att handla i kiosken och träffa kompisar och jag röjde igenom hela stugan som stått tom sedan förra sommaren. Skönt att kunna städa ur innan alla är plats. Fick med mig en hel del packning ut också så nu är det nästan klart inför midsommar.

Framåt kvällen åkte jag hem och passerade förbi Soft Touch och hämtade upp Anna som hade jobbat och som skulle träffa kompisar i Lerum. Michi fick efter jobbet sätta sig och åka ut till ett nystädat Rörtången och köpa med sig pizza på vägen till tre hungriga killar.
På torsdagen skjutsade jag Anna till jobbet, vattnade på mammas grav och stack sedan ut till landet igen med nästa packning. Idag var det risk för mycket trafik, då det var dagen innan midsommarafton och vägarna längs västkusten brukar bli igenkorkade. När David och Thomas skulle till Centralen stack vi lite tidigare för att vara säkra på att hinna. De kom iväg bra, men Davids tåg var försenat en timme så vi kom iväg lite senare tillbaka. Trots mycket trafik tog det oss "bara" en timme ut till Rörtången igen. Brukar ta en halvtimme så det var ändå ok för en dag som denna. Nästa år tror jag killarna siktar på Stockholm.