31 december 2021

Nyårsafton på Maafushivaru

Så försvinner 2021 och endast 2022 finns framför oss. Idag är det sista dagen på det gamla året. Den här dagen heter inte nyårsafton på holländska. Man önskar varandra Gott gammalt år. Smart!


Tog mig en liten morgonpromenad på stranden när jag som vanligt vaknar först. Hann iväg till gymmet också.

Väldigt god frukost varje morgon. Tar alltid en omelett med extra chili. Behöver inte ens säga vad jag vill ha - de vet redan. Sådan service!


Anna och Erik var på massage i två timmar idag och Nur, Michi och jag var ute och snorklade rakt utanför vår villa idag. Vi var ute i trekvart och såg så mycket mer fiskar idag. Otroligt fint!


Vi tog oss alla en liten siesta före nyårsfirandet och det kändes väldigt skönt. För en gångs skull kände jag mig utvilad efteråt. Kvällen startade med prosecco vid poolen.


Hela området hade gjorts om med belysning, stora högtalare och en stor skärm.


Två stiliga killar fick vi med oss också. Ser lite varmt ut.


En brittisk magiker, Sam, kom och trollade för oss. Väldigt skicklig, på gränsen till otäckt.


Rätt som det var kom barchefen fram till oss med en flaska champagne som ägaren till ön skickat till Nur med vänner. Han är god vän med hennes pappa. Det var ju väldigt snällt!


Det blev ju lite foton tagna på oss alla under kvällen. Här kommer ett par.



Det var buffet under kvällen, men vilken buffet. Man kunde till exempel få skedvis med kaviar. Så mycket godsaker så magen stod i fyra hörn efter maten.


Drinkar serverades i diverse roliga glas. Det här var något med mango och banan.


Lite bilder från buffén. Jag lyckades hitta två indonesier också så jag kunde prata lite malaysiska.



När vi närmade oss tolvslaget satt de flesta nere på stranden på puffkuddar. 



Ny champagne kom in igen inför tolvslaget. Tur vi hade nära hem :D


Så slog klockan midnatt och det nya året var ett faktum. 2022 - smaka på det!


Så är det återigen dags att sammanfatta ett år. 2021 är slut. Redan året innan var ett konstigt år och detta har varit nästan ännu mer stressigt. För barnen som jobbat hemifrån och varit mycket ensamma har det varit tufft. Ännu tuffare i och med att vi inte hade en aning om när vi skulle kunna resa från Malaysia och träffa dem. Vi kunde inte ta oss hem förra julen och det har känts som om det tagit alldeles för lång tid att mötas igen. 

Våra visum vi haft i tio år skullle förnyas och malaysiska myndigheter är inte de mest effektiva. Vi startade på dagen sex månader innan, samma dag man fick skicka in allt. Trots det var visumet inte klart förrän ett par veckor innan deadline. Våra pass hann få för kort tid kvar och vi blev till slut tvungna att resa till Sverige i juli för att fixa nya pass. Mot att normalt ha med pass och boardingkort fick vi nu ha med fjorton dokument. Lyckan när vi landade i London och fick träffa barnen var obeskrivlig!

Anna och Erik har skaffat en ny familjemedlem, lille Pluto. Otroligt söt, rolig och tillgiven. Anna blev dessutom befordrad till senior manager på Gartner i juli. Stort steg i så ung ålder. Fredrik har genomfört en enorm bragd och klarat av alla sina femton tentor för att bli auktoriserad revisor. Så skönt att han äntligen är klar och kan börja leva ett lite mer humant liv tidsmässigt. 

I slutet av november kunde vi åka tillbaka till Europa igen. Vi har fått umgås mycket med barnen och även varit hemma i Sverige och fått träffa familjen. Så underbart! Nu avslutar vi året på Maldiverna, tacksamma för det vi har hunnit med. Nu ser vi fram emot 2022 som förhoppningsvis blir lite lättare att leva i. Tack för i år!