29 januari 2011

I kinesiska nyårets tecken

Har inte varit uppe på Michis kontor sedan de fick omdekorerat från jultemat till det kinesiska nyåret. Steven, en designer de fått tips om av Peter Karlsson, hjälper dem med jämna mellanrum. Jag skrattade gott när jag kom fram till deras kontor för det var det mest kinesiska av alla kontor på hela våningsplanet!


I samband med det kinesiska nyåret ser man dessa lejon överallt och man kan även få se lejondans på alla condon och affärscentrum. De skrämmer bort alla onda andar och bringar lycka till stället de dansar på.
De rosa blommorna i olika nyanserna är konstgjorda och ingår också i de flesta dekorationer inför det kinesiska nyåret. I år infaller det på torsdag, den 3 februari.
Överallt var det också dekorerat med små mjuka kaniner. Vi går nu in i Kaninens år, vilket är Michis år. Den kinesiska zodiaken består av tolv djur, så vart tolfte år är det dags för ens eget djur. Michi är alltså kanin och året därpå är det mitt år, Drakens år. Vilket par!

Till kontoret kom sedan Angelikas kompis, Anna som nu studerar konst på Bali i byn Mas vid Ubud. Hon studerar för Wayan Suasana som var med henne nu för att leverera tavlor till ett galleri här i Kuala Lumpur som han gör med jämna mellanrum varje år. Angelika hade köpt några jättefina tavlor när de var på Bali och hälsade på och nu ville Michis mamma presenta Michi med en tavla till kontoret som hon i år sett för första gången. Tavlorna var verkligen jättefina och det blev till slut ett par stycken olika att hänga på väggarna. Nu blir det till att åka ner till Vincent i Chinatown och rama in dem.
På kvällen träffade vi Martin Bäckström och var på La Bodega i Bangsar Baru och åt middag. Nu är det ett tag sedan vi var där. Mysigt med en middag med vänner!

Besök av Kassim

I fredags hade vi besök av Kassim (till höger) och hans kollega som kom för den månatliga rengöringen av vårt saltvattensakvarium- Från början försökte vi fixa det själva, men när det visade sig att man behövde ha minst ingenjörsexamen från Chalmers och KTH för att inte alla fiskar skulle dö hela tiden, så slutade vi med det. Istället kom Kassim som jobbade på Pet World i Ikano Power Centre med deras akvarium. Efter ett tag öppnade han eget och helt plötsligt blev priset det halva. Han och hans kollegor är i alla fall trollkarlar med akvariet och det är verkligen jättefint.

När han var här idag så hade han suttit och tittat i våra nya bloggböcker och tyckte de var jätteroliga och fina. Jag gav honom då ett erbjudande han inte kunde motstå; Ett foto med honom och hans kompis och så skulle han garantera komma med i nästa års bok. Se hur glad han blev för det :)

Det är alltid roligt när Kassim kommer för han är alltid lika glad och gillar att snacka. Hans engelska är väl sådär så det blir min ordentliga träning i malaysiska varje månad när han kommer. Kanske skall börja serva akvariet oftare...?