11 juni 2010

Michi och Anna anländer, 11 juni

I morse åkte jag ut till Landvetter för att hämta Michi och Anna som kom från Kuala Lumpur. Planet var tidigt så jag hann knappt parkera bilen förrän de var på väg ut från terminalen. Ut kom också Gunilla och sonen Daniel som var med på samma plan. Så mysigt att få hem resten av familjen.

Det har varit roligt att ha en vecka själva här också. Den avslutades igår med dammiddag hemma hos oss med Eva J, Eva S, Anna U och Lotta K. Mycket tjejsnack och god mat.

Idag gick färden direkt till kontorot där vi fick hälsa på farfar Anders och släppa av Michi.


Anna och jag åkte sedan hem för att packa om till Korsika. Imorgon åker vi iväg med pappa och Gudrun samt hela familjen Nilson. Riktig släktresa och det skall bli så mysigt!

Var nere och köpt massor av havskräftor så att vi riktigt kan gotta oss ikväll. Det är nästan det vi längtar efter mest när vi kommer hem till Sverige. Annas kompis Erika kom hit direkt och stannar på middag. Kul!

Skolavslutning på Aspenäs, 9 juni

Klockan fem på kvällen, onsdagen den 9 juni, var det dags för Aspenässkolans skolavslutning. Regnet strilade ner och alla samlades med paraplyer i ett fast grepp. Ändå kan man inte låta bli att gå dit. Barnen är söta, sångerna välbekanta och de som spelar kämpar tappert med sina årsgamla instrument.

Vi går ju dit för att titta på kusinerna Victor och Nicole, men även för att träffa alla "gamla" bekanta i Lerum. Rätt som det var knackade en annan mamma mig på axeln och frågade: Är du Leifs dotter? Det visade sig vara en syssling till mig, som jag aldrig träffat, Irene, och som nu bor här i Lerum. Världen är liten!

Victor gick nu ut sista året på Aspenäs i klass 5. Alla femmor uppträder lite extra och framför två danser och det gick jättebra. Dessutom får de varsin ros som framlämnas av små söta ettor som på darrande ben går fram till de enormt stora och gamla femmorna.
Efter skolavslutningen var det fika i klassrummet, men bara för elever, syskon och föräldrar. Jag åkte hem och fixade middag till Fredrik innan jag åkte upp till pappa som bjöd på den traditionsenliga råbiffen. Så himla gott!!! En tradition värd att hållas på.