17 maj 2013

Hongkong 15-19 maj. Dag 3: Tsim Sha Tsui och hem till Thonells

Fredag och ledigt i hela Asien, det är Wesak day, en buddistisk högtid. Michi var alltså ledig från jobbet och vi tog oss en promenad i våra gamla kvarter runt Tsim Sha Tsui där vi alltid bodde förr när vi var i Hongkong. Skrattade gott när vi gick förbi några tjusbutiker. Det var nämligen kö utanför för att komma in!


Målet var att först äta en god frukost, vilket vi gjorde på Pacific Coffee, och sedan skulle vi hitta en stor outlet på Canton Street. Till slut lyckades vi med det och där hade de även en Esprit Outlet!


Hittade ett par kjolar så det var ju roligt!


När vi sedan promenerade vidare förbi Temple Street och upp mot Shanghai Street fick vi syn på denna väldigt snyggt dekorerade bröllopsbil. Katten Gustav kanske inte skulle varit mitt tema...


På tunnelbanan hem senare på dagen slogs vi av hur otroligt många som håller på med sina telefoner eller iPad. Varenda människa verkar ha en och alla tittar bara in i sina telefoner...


När det närmade sig middag tog vi en taxi bort till Repulse Bay för att hälsa på våra vänner, familjen Thonell, som tidigare bodde här i KL. Så roligt att träffa dem även här. Jag har varit och hälsat på både i Prag och i Rom så de kommer inte undan :)


De bodde med en helt fantastisk utsikt över havet och hade en riktigt trevlig lägenhet!


Här hamnade Michi mellan kvällens värdpar, Marika och Hans. Lilla Ellen var hemma också.


Det blev många timmars tjat, mycket god mat och många glada skratt. Tänk att det är så lätt att ta upp tråden där man slutade sist! Härligt med såna vänner :)