25 december 2010
Cicci och André till KL
Vi åkte direkt hem till oss för lite frukost och André, som nu skall praktisera hos Michi ett halvår, fick tillfälle att prata lite med honom också. André blev sedan hämtad av sin kompis som han skall bo hos nu de första veckorna och Anna och Cicci stack ut på stan. Michi hämtade sin mamma och syster för julklappsshopping och jag stannade hemma med Thelma för att laga mat.
Idag var det dags att koka skinka som jag alltid brukar göra två dagar innan jul. Den var så stor så det tog över fyra timmar att koka den.
Angelika till Kuala Lumpur
På kvällen kom Angelika och Bärbel över på lite middag och vi hade gjort gorgonzolaspäckad lax med pressad potatis. Fick också en leverans av ansjovis, som tillfälligt varit slut på Ikea här och hjorthornssalt så att vi kan baka drömmar. Härligt!
Bakdag inför julen
Tidigare på dagen hade jag varit och lämnat in vår Toyota för service. Dels vanlig service, dels för airconden där lampan börjat blinka oroväckande och att den har lagt av med jämna mellanrum. Det är som det är med bilar.
Lite julklappsinköp hanns med också samt hämtning av de beställda julskinkorna. Jag hade beställt fyra skinkor à tre kilo och fick fyra på fyra och ett halvt kilo. Funkade ju fint... Vi skulle tack och lov bara behålla en själv :)
Michis pappa, Anders, skulle ha kommit idag men så blev det inte. Hans flyg från Göteborg skulle gå via London och sedan vidare med Malaysian Airlines till KL, men på grund av allt snöoväder i Europa så hade flera flygplatser stängt, däribland just Heathrow. Det har varit totalt kaos på flygplatserna, som under askmolnet från Island, och folk i tusental har fått sova på flygplatserna. Tur att inte Anders kom iväg utan blev stoppad redan i Göteborg i alla fall. Vi hoppas att han skall komma iväg senare under veckan innan jul.
På kvällen kom två starka killar in i köket för att göra iordning gravlaxen. Thelma hade varit på TTDI Wetmarket och köpt två sidor lax på totalt 4,5 kg. Michi och Fredrik har nu tagit ut alla ben och gravat med mängder med dill och annat gott och vi ser fram emot provsmakning i slutet på veckan!