28 februari 2009

Hockey i Malaysia!



I går, på fredagskvällen, var Fredrik och jag iväg på hans nya sport ISHOCKEY! Michi brukar normalt vara den som åker hit med Fredrik. Fick använda GPSen. En underbar uppfinning så länge alla väger ligger på en och samma nivå, men i ett land med vägar i flera nivåer och olika flyovers så kan det bli lite mer invecklat. Vi fick oss en liten sightseeing i olika riktningar på vägen dit, men hem var det raka spåret.


Visst är det underbart att det överhuvudtaget finns en isrink i Malaysia. Ibland kan man skrattat gott åt storhetsvansinnet här när de bygger. Isrinken ligger mitt i ett shoppincenter som heter Sunway Pyramid. Det är byggt som en pyramid och utanför ligger en gigantisk sfinx som ser ut att vara i samma storlek som den i Egypten...


När vi var hemma i julas var det så kallt så det låg is på Aspen och Fredrik, starkt inspirerad av sin kusin som spelar hockey flera gånger i veckan, åkte skridskor nästan varje dag. När det var dags att lämna för att åka tillbaka till KL blev det till att inhandla hockeyutrustning som födelsedagspresent till Fredrik. Tur att det väger så lite och inte alls tar någon plats i packningen..."not" !!!


Här i KL har Fredrik fyra kompisar från Sverige och Canada som redan spelar hockey. Träningen är på den underbara tiden 21.30 till 23.30 varje fredag kväll. Skönt, för man slipper ju träffa vänner och vara social...Hm!
Det roliga är att shoppingcentret stänger kl 22, men ändå är det fullt med folk därinne. Nästan innan det är dags att stänga drar alla butikerna ner sina jalusier och låser så att de kan stänga EXAKT kl 22. Malaysierna själva ÄLSKAR shoppingcenter. Försök ta dig in och hitta en parkeringsplats när det är lördag eller söndag. Det kräver ett stort tålamod en enorm kreativitet att hitta platser som normalt inte finns. Vilket är helt ok här!



I alla fall, när killarna spelar hockey så står det massor av folk och tittar på, flera våningar upp i byggnaden. Dels är ju hockey en så annorlunda sport här, dels finns det ju inte så mycket annat att göra eftersom alla affärer har stängt. Killarna tränar en timme och spelar match en timme och igår vann Fredriks lag med 10-8 efter en förlust förra veckan. En trött och lycklig son somnade gott i baksätet på vägen hem :o)

Årsmöte med Svenska skolan

På morgonen den 27 februari samlades den enorma gruppen av 9 personer hemma hos mig för att ha årsmöte för Svenska skolan. Med tanke på att skolan ändå har 40 barn, så kan man inte direkt säga att intresset är enormt. De som kom var alla på ett eller annat sätt engagerade i skolan, styrelsen eller på väg in. En enda förälder hade anmält sitt intresse och hon blev tyvärr sjuk! Lite synd är det att inga vill komma eftersom det är ett tillfälle för alla att tycka till och fråga om saker. Å andra sidan skall man kanske se det från den positiva sidan - alla får den information de behöver och kommunicerar med lärare och oss övriga under terminen som går.


Hur som helst så är årsmötet ändå något som känns viktigt och som sätter punkt för året som har gått. För oss medföljande som inte har några "vanliga" jobb att gå till så är väl skolan en av de möjligheter som finns att engagera sig i något som åtminstone känns lite jobblikt. Enda skillnaden här är att alla timmar man lägger ner på olika saker är obetalda, till skillnad från hemma.


En diger dagordning gicks igenom och punkt för punkt kunde prickas av. En ny styrelse har valts och för de som skall åka härifrån, så kan de nu lugnt lämna i vetskapen om att nya tar över :o) Härligt! För vissa blir man ju aldrig av med...