23 augusti 2011

Första styrelsemötet i Swea för hösten

I går var jag på Coffee Bean på morgonen. Jeanette är representant för svenskarna på MKIS och hade ordnat ett välkomstmöte på Coffee Bean för nya svenskar på skolan. De enda som dök upp var Jeanette, Eva och jag men vi hade trevligt vi också. Resten av dagen ägnade jag på Soft Touch och det var dags att ta tag i alla högar som samlats under tiden jag varit borta.

Idag, tisdag, träffades vi hemma hos Jennifer för höstens första styrelsemöte i Swea. Extra skönt var det att styrelsen äntligen är fulltalig. Charlotte Altéus har tackat ja till att bli vice ordförande och Lena Bergman-Holm tar över som webansvarig efter Gunilla.

När mötet var klart traskade jag ner till 1 Mont Kiara för att handla och äta lunch med Michi, Magnus och Jimmie. Vi gick till den japanska sushirestaurangen som ligger i 1 Mont Kiara. Den är riktigt bra och favoriten just nu är en avokadosushi. När vi gick därifrån sprang jag på Claudia så det blev en kaffe innan handlingen också. Istället för sked att röra med fick vi en kanelstång!

Nere i mataffären sprang jag sedan på Jeanette som också handlade inför kvällen. Åkte sedan hem, rafsade ihop lite fotbollskläder och åkte till skolan och lämnade detta till Fredrik.

Klockan fem åkte Anna och jag till Global Doctors. Hon har haft sånt nageltrång så nu ville de operera. Det blev massor av sprutor i tån och det var nog nästan det som gjorde mest ont. En bit av nageln och skinnet skars sedan bort och nu måste hon vila från fotboll i tre veckor. När vi kom hem hade hon riktigt ont lilla gumman. Som tur var hade hon fått starka värktabletter som hjälpte.

Halvåtta hade så Jeanette och jag bokklubb här och förutom oss två kom Maria Norstedt, Eva Sjönell, Karin Erlandsson och Anna Bergsten. Jag hade provat att göra en ny laxpasta och Jeanette hade med sig äpplepaj och glass. Det har varit en lång och händelserik dag!

Tillbaka i Malaysia 17-21 augusti

Nu har vi varit tillbaka i Malaysia en hel vecka och jag har inte satt mig ner och bloggat en enda gång. I förrgår brände dessutom min dator när de bytte lite elledningar här hemma, men med den snabba servicen man får här så är den redan lagad.

I onsdags, första dagen här, var jag och tog en promenad till MKIS för att betala skolavgiften och köpa nya skolkläder till Anna och Fredrik. Man slås alltid av hur mycket som hänt medan vi varit borta. Här, längs Jalan Kiara, har de nu satt igång det nya bygget Kiara 163, som skall bli sju våningar shopping, teater och konferenscenter plus två höga torn på 42 våningar med servicelägenheter. Allt beräknas stå klart december 2013. Nu försvinner det sista grönområdet här.

Delin, vårt ställe där vi gått och tagit vin och ostbricka i alla år, är nu stängt. Lokalerna står tomma för uthyrning. Lite sorgligt!

Den 19 augusti var det Sweas första coffeemorning här och vi träffades hemma hos Ann-Sofie. Båda gamla och nya medlemmar var välkomna och vi fick med tre nya tjejer i Swea så nu är vi 55 medlemmar. Kul att träffa alla igen!

Fredag kväll gick Michi och jag till La Bodega i Bangsar Baru och njöt av alla deras goda tapas!

Lördag kväll var vi hembjudna till Jeanette och Anders. När vi kom till Almaspuri var himlen alldeles kolsvart och ett riktigt ordentligt åskväder var på väg exakt samtidigt som Robert skulle landa från Sverige. Inte kul!

Vädret drog dock snabbt förbi och det var dags för middag. Jeanette bjöd på en gourmetmiddag för oss utflyttade svenskar. Höjdpunkten var en toast med stuvade trattkantareller. Finns det något godare?

Lite dramatik blev det under middagen när sonen Linus blivit inblandad i en trebilarskrock utanför polisstationen i Mont Kiara. Som tur var blev ingen skadad. Det lustiga i det hela var att ingen kom ut från polisen. Nu är det Ramadan och jag gissar att det var precis tid att få äta igen så de var upptagna...

En bit in i middagen anlände även Robert, som klarat flygningen bra. Nu är de bara här tills i morgon då det bär av till Hongkong för att leta lägenhet. Anna var också i Almaspuri och hade fest med ett tiotal av sina kompisar.

Söndag morgon åkte Michi och jag iväg och provade frukost på ett nytt ställe brevid Coffee Bean i Mont Kiara. Restaurangen heter Hager och serverar "riktig" frukost, dvs när man beställer ägg och bacon så får man fläskkött. Riktigt gott kaffe hade de också!

På kvällen var vi hembjudna till en holländsk familj som bott här ett år där sonen Jan och Fredrik spelar fotboll tillsammans. Det blev en jättetrevlig kväll med grillning och nya bekantskaper. Det sociala livet frodas som alltid även här i Malaysia. Alltid lika roligt att åka hem till Sverige, men även roligt att komma hem till Malaysia. Vi har ju faktiskt förmånen att få ha två ställen vi kallar hemma!