14 mars 2010

Vespafrukost och ny restaurang

Söndagen den 7 mars var vi själva hemma eftersom båda barnen sovit borta hos kompisar. Anna hos Tania och Fredrik hos Colin på övernattningskalas. Så när Peter Listrup ringde och frågade om vi skulle med på en vespatur och äta frukost nappade vi direkt.

Denna gång provade vi frukosten på den spanska restaurangen El Mesón som ligger på 61-63, Jalan Telawi 3 i Bangsar Baru. Detta är ett spanskt tapasställe, precis som La Bodega, med den skillnaden att de här serverar fläskkött.
Frukosten blev inte förrän klockan elva och liknade väl mer en brunch med stekta ägg och bacon. En stadig frukost alltså, men kul att pröva ett nytt ställe!
På kvällen blev det ett nytt ställe igen. Vi åkte upp till Solaris med sitt enorma utbud av restauranger och hittade Meat Works, som ligger mitt emot Cold Storage. Det här är en ren köttrestaurang, där du kan välja olika typer av kolgrillat kött, men även mer barnvänliga varianter som t.ex. hamburgare.

Vi åt kolgrillad biff med grönsaker och sås. Det var verkligen gott kött!! Restaurangen serverade ingen alkohol alls, men det var helt ok om man ville traska över till Cold Storage och handla något, så Michi sprang över och kom tillbaka med en flaska vin till maten. Rätt festligt!

Bilen hade vi parkerat utanför på Valet parking och de hade parkerat den mitt i en gränd så ingen annan kunde komma förbi. Så fort någon kom körande fick de tuta så kom personalen och flyttade bilen. Kreativa parkeringar är nog något av en specialitet här.

Kul att ha kommit iväg och testat lite nya ställen idag. Något vi borde göra oftare!

Anders Dison reser hem

Den sjätte mars var sista dagen för Anders Dison här i Kuala Lumpur. Michis kollegor kommer nu hit en i taget för att lära sig hur det kommer att fungera med kontoret här i Kuala Lumpur. Näste man på tur är Martin Kornela och Patrik Bajor som kommer måndagen den 15 mars.

Efter en vecka med arbete sent in på kvällarna och lite shopping i Chinatown och 1 Utama var det dags för första och sista besöket nere i Hijauans pool. Kaffetermosen var med ner och Michi sjönk med behag ner i den lilla jacuzzin mellan solstolarna. Livet är enkelt...

På kvällen körde Michi ner Anders till KL Sentral så att han kunde ta tåget till KLIA därifrån. Efteråt åkte Michi och jag till Porto Romano vid skolan och käkade middag. Då var vi nära Damai condo där Anna och Tania hade sin fest. Vi hade lovat Tanias föräldrar att hjälpa till och gå dit vid halvtolvtiden för att kolla i vilket skick ungdomarna var. Över förväntan skulle jag vilja säga. När vi kom dit var bara ett tjugotal av Annas kompisar kvar. Konstigt nog låg det lite grönt, krossat glas på marken och vi som bara hade köpt in petflaskor till partyt...

De hade i alla fall en superlyckad fest som blev veckans samtalsämne på skolan så tjejerna var nöjda med sitt födelsedagsfirande :)

Regnoväder i Malaysia

Idag, den 5 mars, åkte jag med Anna och hennes franskkanadensiska kompis Tania, för att handla till deras party de skall ha på lördag. Mycket snacks och dricka blev det. De tror att det kommer mellan 25-50 personer... När vi åkte hem började det regna på äkta malaysiskt vis. Det innebär att regnet forsar ner, som om någon bara öppnat en kran. Man ser knappt någonting fastän vindrutetorkarna går på det snabbaste och det skvätter upp vatten från de kringkörande bilarna, säkert 80 cm upp i luften. Helt fascinerande!

Hade kameran med i bilen och fick äntligen taget ett kort jag velat ta i alla år vi bott här. I Mont Kiara finns denna underbara motorvägsbit som slutar i ingenting. Vad vi har hört är att ägaren till denna sista markbit, som behövs för att förena motorvägen med leden nedanför, vägrat att sälja eller begärt väldigt mycket betalt. Alltså har ingen affär blivit av, men vägen var redan byggd, men kan inte användas! Man blir så full i skratt varje gång man åker förbi...
De som planerar vägarna här kan inte alltid vara riktigt nyktra. Många lustigheter finns. Malaysia är det enda land jag kört bil i där det INGÅR u-svängar för att komma fram till ett ställe. Normalt sett brukar man få göra det när man kört fel... Nu har vi varit här så länge så vi upphört att förvåna oss :o)