31 januari 2014

Chinese New Year och Saving Mr Banks

Gong Xi Fa Cai - Gott Nytt Kinesiskt Nyår! Nu börjar hästens år som enligt alla kinesiska horoskop skall vara ett bra år. Fredrik och Michi var på Souled Out iförda nya röda kläder och åt Yee Sang.


Anna, Paige och jag promenerade bort till universitetet för tjejerna behövde skriva på sina bankpapper. När Anna väl skulle skriva på upptäckte hon att hon fått ett nytt namn, Anna Maria Isabel? Cederkvist. Det får de nu fixa till på banken. Hon fick i alla fall ordnat så att kontot är öppnat och sin kod till internet. Bankomatkort kommer nästa vecka förhoppningsvis.


De skulle också boka in sig för en tid med administrationsavdelningen, men det fick de inte göra förrän på måndag. Istället gick vi till deras närmaste metro, Guzman el Bueno, och åkte in till stan.


Kul att få se den stora platsen i dagsljus också. Sist var det helt mörkt.



Anna och Paige skulle fixa lite saker så jag satte mig med lite kassar vid Starbucks en halvtimme. Lugnt och skönt. Vi hade hittat en rolig affär där vi kunde köpa presenter till Michi och Fredrik alldeles innan.


Promenerade sedan förbi den svenska godisaffären igen. Denna gång kunde vi dock behärska oss.


Anna var i köptagen och det blev en stavmixer till köket samt en Apple -TV som hon funderat på länge. Det är verkligen en liten smart manick och den testades redan samma kväll. Vi hittade sedan en liten mysig restaurang på en tvärgata och åt lite olika smårätter. Vi får testa lite nya saker också eftersom Paige är vegetarian och det är mycket gott som finns. 


Efter en snabb sväng förbi lägenheten stack vi iväg igen till Cines Princesa och filmen Saving Mr Banks. Den var riktigt fin och rörande. En liten tår kom allt. Väldigt lustig biosaling. Tre säten på vardera sidan om gången och väldigt lång. Kändes som om man satt i en spårvagn ungefär...



Efter bion hade vi stämt träff med en skolkamrat från Rudebecks, Lars Dalgren. Träffade honom på vår återträff och när jag skrev på Facebook att jag skulle hit med Anna så hörde han av sig. Kul när folk bor lite här och var i världen. Vi känner ju knappt varandra egentligen, men alla fyra gick och tog ett glas vin och det var jättetrevligt. Vi var alla tre så mätta efter  alla popcorn så vi åkte direkt hem sedan och bara tog det lugnt. Det känns ju nästan som om jag bor här jag också :)