09 mars 2017

Mot barnen i London

Det blev en tidig morgon. Var uppe redan vid sextiden för att packa det sista och äta frukost. Halvåtta kom taxin som tog mig ut till Landvetter. Det var nu 4 grader och det började droppa från taket hemma och snön smälte i en rasande takt. Ute på Landvetter var det som oftast alldeles grått och dimmigt. Planen verkade dock gå i tid och jag skulle åka 10.05. För säkerhets skull hade jag sedan valt att ha två timmar i Amsterdam i stället för en.


Loungen var helt omgjord och moderniserad. Kanske inte lika bekväm, men snygg. När klockan närmade sig 10 gick jag bort till gaten för att mötas av beskedet att planet var försenat från Amsterdam och beräknades gå 10.45. När planet väl gick sedan var klockan över 11 och en hel timme försenat. Med en timme tillgodo brukar man dock hinna, både själv och bagaget, så jag var tacksam för min extra tidsmarginal. Landade så på Heathrow och efter ett tag fick jag syn på en upp och nervänd låda med flera namn på, bland annat Cedervist, vilket borde vara jag lite felstavad. KLM hade förutom att vara sena till Amsterdam, även varit sena med avlastningen så min väska var inte med. Har nu lämnat Fredriks adress och kollat att det kommer sex plan till under eftermiddagen så jag borde ju få den ikväll. 


Fredrik var i skolan och ingen annan var hemma så vi bestämde att jag skulle ta mig bort mot Annas jobb och ta en fika med henne. Tog tunnelbanan till Great Portland Street och gick sedan upp till Whitfield Street. På vägen passerade jag Fitzrovia Square där de höll på med en filminspelning. Spännande!


Jag anlände först till det mysiga fiket Yumchaa och beställde en latte och en bagel med lax. Lunchdags. Efter ett tag dök Anna upp. Efter lite prat satt hon med sin dator och jag med en bok så hon kunde jobba lite.


När klockan närmade sig halvsex gick jag hem mot Fredrik och när jag var tjugo meter från hans lägenhet såg jag honom komma från andra hållet. Vilken tajming. Vi gick upp med mitt handbagage och traskade sedan iväg till mataffären för att köpa lite inför kvällens middag. Fredrik ville lära sig göra Emmas kyckling. När kycklingen var lagd i sin marinad av soya, olja, muskot och spiskummin traskade vi ner till puben i grannhuset. Mateo och Andrew följde med oss.


Väl uppe igen fixade vi klart middagen och det blev riktigt bra. Mysigt med middag på tu man hand.


Anna skulle kommit förbi på kvällen men hade ett event med jobbet som drog ut på tiden så Fredrik och jag fick kvällen själva. Väldigt roligt att ha tid att verkligen sitta och prata i lugn och ro. Lite senare på kvällen kom Mateo med flickvän, samt Edward hem och vi blev sittande ett tag till.


Vid halvett var jag så trött så jag lämnade Fredrik med vänner uppe ett tag till och somnade sött i Fredriks säng. Nu skall jag bo här ett par nätter och sedan flytta till Anna. Fick både sms och mail under eftermiddagen att min väska var på väg till London. Det stod dock att den var på KL1019 och det planet blev inställt av någon anledning. Efter det verkar ingen veta var min väska är. Får nog gå ut och shoppa lite imorgon...