10 mars 2018

Sightseeing i centrala Xian

Här i Xian ingick frukost på hotellet. Gott att slippa springa ut och leta efter matställe.




Vi hade en lugn förmiddag och Grace kom och hämtade oss vid tolv när det var dags att checka ut. Vi tog med allt bagage och åkte till The Goose Pagoda.






Det var ett relativt stort område där man gick runt i flera byggnader och tempel. Man kunde även gå upp i pagodan, men det gjorde vi inte.




Det fanns flera vackra byggnader runt omkring.



Jag hittade ännu en fantastisk skylt där man inte fattade någonting. Gissar att man inte fick trampa på gräset.




Michi hade köpt en gul kyckling som fullständigt skrek när man tryckte den på magen. Helt plötsligt upptäckte vi ett gäng söta kinesiska tjejer som köpt samma. Givetvis blev det gruppfoto.




Vi åkte vidare till ett provinsmuséum. Det var intressant att se, men otroligt mycket folk då det var gratis för alla lokala idag. Det var nästan så man fick lite panik där inne...




Nästa stopp blev en tur uppe på den 30 km långa muren från 200 f.k. som omger staden.


Det är ett enormt byggnadsverk och det kan inte ha varit lätt att försöka inta staden.



På kinesiskt vis var muren utsmyckad inför sista dagen på det kinesiska nyåret, The Lantern Festival. Undrar hur de tänker...


Man kan hyra cykel häruppe och ta sig runt hela vägen.




Det blev en härlig promenad. Faktiskt lite varmare här än i Shanghai.




Som avslutning på vår resa tog Grace med oss till en Pekingrestaurang och givetvis blev det pekinganka till allas vår förtjusning.






Det blev en annan mycket skum rätt. Sötpotatis hade doppats i smält socker och man doppade den i kallt vatten för att få trådarna att gå av... Kändes ju väldigt nyttig... Dessutom dundrade hon in säkert tio rätter till. Koma!



Vi hade sedan flera timmar att vänta innan planet gick och hittade en lounge. Den stängde redan tjugo över tio och serverade bara öl. Vi fick gå till taxfree och köpa en flaska vin som vi sedan kunde skåla i för denna trevliga resa vi haft.




Nu flyger vi 00.30 tillbaka mot KL.