28 februari 2010

KLCC på Valentindagen den 14 februari

Anna var bortrest i Peking över Chinese New Year tillsammans med Cicci så nu var Michi, Fredrik och jag själva kvar i Kuala Lumpur. För att hitta på något mysigt åkte vi ner till KLCC, något vi i princip aldrig gör. Fredrik ville titta efter ett NHL-spel till sitt Playstation 3 och så tänkte vi gå på bio.

Tyvärr var väldigt många av butikerna stängda eftersom det var just nyårsdagen för det kinesiska nyåret. Fredriks spelaffär var just en av dessa. Istället gick vi runt och kikade i det som fanns öppet och hittade bland annat en Stadiumbutik!

Efter ett tag passerade vi Harrods och eftersom det var Valentin och allt, bjöd Michi mig på vin och ostbricka. Fredrik var inte så sugen på det utan stack upp till Subways och handlade sig en macka istället.

Mätta och nöjda gick vi sedan iväg till biografen för att se Percy Jackson and the Lightning Thief. En film på över två timmar. Den handlar om Percy som har en vanlig, mänsklig mamma, men Poseidon till far. Den låter kanske inte så bra, men överträffade förväntningarna mycket. Fredrik läste denna boken för kanske fyra år sedan och lärde sig då väldigt mycket om den grekiska mytologin, så böckerna är riktigt lärorika!

En riktigt mysig dag på stan blev det!

Soft-Touch besök i KL 7-13 februari

I början av februari hade vi besök av Magnus med fru Lotta från Soft Touch hemma i Partille. Hitresta var också Sohail och Ali från Pakistan och Mr Law från Hongkong. Med var självklart också Andreas härifrån Malaysiakontoret och hans fru Zel.

Telma hade varit iväg på matlagningskurs på Hilton och lärt sig att laga Pekinganka, något som vi verkligen älskar! Extra roligt var det ju att bjuda på det när Mr Law var här, eftersom han ofta tagit med oss just på Peking anka-restaurang när vi varit där.

Ankan tar sin lilla tid att tillaga. Först skall den läggas i en lag i åtta timmar, därefter skall den hängas och torkas i åtta timmar till, innan den grillas i ugnen. Sedan skall tunna bröd göras att rulla in ankbitarna i. Det blev i alla fall fantastiskt gott!!!


Alla uppskattade maten och de fick till och med testa på våra vitlöksgratinerade tigerräkor. Havskräftor var lite svårt att få tag i här ;o)


Till efterrätt lyckades vi bara få i oss lite frukt. Vet inte vad Ali gör, men han ser ut att mata Michi...
Andreas och Zel kom också hit. Just nu har de fullt upp med att planera för sitt bröllop i Penang som kommer att vara den 13 mars.



Anna uppträdde lite för oss också. Sjöng bland annat en sång som hon har skrivit själv.


Den 9 februari fyllde Anna 17 år. Inte kan väl vi ha så stora barn!!!! På morgonen var det vacker (?) skönsång inne på hennes rum och presentutdelning. På kvällen önskade hon att vi skulle gå ut och äta på Jarrod and Rawlings i Damansara. Restaurangen har ett väldigt roligt koncept där man själv får gå fram till en köttdisk och beställa vad man vill äta och hur det skall vara tillagat. Man väljer även vilka tillbehör man skall ha till. Det finns även en ostdisk som man kan gå till för desserten sedan.


Här är alla hungriga tjejer...


...och alla törstiga killar!!!


Och så här gott blev det när allt var på plats. Alla hade sina olika favoriter.



Torsdagen den 11 februari var det dags för månadens Masbapub och vi tågade dit med våra pakistanska gäster. Mr Law åkte hem i tisdags till Hongkong och kunde inte följa med.


Den 12 bar det sedan i väg till ett av våra favoritställen, nämligen food courten i Sri Hartamas.Fantastiska fruktjuicer, mat för alla smaker, ruffigt och enkelt, men ändå väldigt bra. Hit släpar vi alltid med alla våra gäster.


Både Ali och Sohail har varit i Sverige, men kanske inte en säsong som motsvarar denna. Efter maten åkte vi iväg till the Curve och tog med alla till Isbaren på våning 1. Man får max vara där inne 15 minuter och jag kan säga att min rock kändes något kort. Lite kallt om benen blev det.

Lördagen den 13 lämnade även Ali och Sohail Kuala Lumpur för att resa tillbaka till Lahore. Michi och jag åkte tillsammans med Lotta och Magnus till Megamall för några sista inköp innan resan hem. Vi hann med en del butiker.

Rätt som det var, när Lotta och jag varit inne i en butik, var Magnus försvunnen. Han hade då hittat ett klippställe med denna fantastiska apparat där man köpte sig en hårklippningsbiljett och sedan väntade på sin tur.

Hans nummer ropades upp och det var till att gå fram och sätta sig i stolen hos den frisör som var ledig. Här blev det klippning med hjälp av trimmer och hela proceduren tog inte mer än 15 minuter. Vilka affärsidéer det finns här.


Efteråt var vi värda en kaffe och en god macka inne på Coffee Bean. Innan vi sedan gick till bilen gjorde vi ett sista stopp på ett Fish Spa. Lotta och jag hade provat detta tidigare i veckan och vi tyckte absolut att killarna borde prova detta också. En väldigt speciell upplevelse...



Michi skrattade så att han grät. Det är som en liten pool som man stoppar ner fötterna i och där det finns hundratals av små fiskar som simmar fram och nafsar på dina fötter och biter bort allt som är hårt. Fötterna blir som bebisfötter efteråt, mjuka och fina. Det enda är att början så kittlas det något otroligt och det ser riktigt läskigt ut med alla fiskar runt fötterna.



Detta skall vi definitivt ta med fler gäster på! Verkligen värt att pröva. Efter detta spännande äventyr var det dags åka tillbaka till lägenheten och senare på kvällen återvände även Magnus och Lotta hem efter denna mångkulturella vecka.