26 maj 2016

Skattemyndigheten och Anna blir intervjuad

Fick pallra mig upp i morse för att ge mig iväg till Skattemyndigheten här. Jag var kallad till förhör. Det har känts oroligt och läskigt i ett par månader sedan vi fick brevet. Tack ock lov hade vår revisor lovat att följa med mig. Anledningen är att Skattemyndigheten här går igenom allt med luskam just nu och jagar skatteintäkter. De som jobbar där får dessutom provision på den skatt de drar in! Nu hade de skickat frågor om vår lägenhet, om när vi köpte den, hur den betalades, hur vi kunde sätta in så stor del kontant etc. Vi har inte gjort något fel, men i Malaysia kan de nog komma på något som har varit fel ändå känns det som ibland.

Var där vid 10 och då visade det sig att jag var ditkallad för de inte hade fått in alla papper... när de skickade brevet. Dagen efter hade de däremot fått brevet med alla handlingar, men det hade de glömt upplysa oss om, så de ville helt enkelt ingenting. Här har man gått och oroat sig i onödan. Skönt i och för sig!






Var och hämtade bilen och var hemma redan vid elva igen. Då blev det till att snabbt krypa ner i sängen igen. Vi fick lite bilder från Anna idag som varit i en studio och blivit intervjuad om Wistla. Det är ett reportage som görs om start-up-bolag och som sedan skall sändas på social media och kommer att vara ungefär en halvtimme långt. Delen om Wistla blir väl bara några minuter. Kul!