08 augusti 2021

Farmers market och Ikea

Idag kom det besked att hemmakarantän gäller för de som har permanent uppehållstillstånd och Malaysia My Second Home. Nu hoppas vi att även vår visatyp skall gälla när vi kommer tillbaka till Malaysia. Det går åt rätt håll!


Vid tiotiden vandrade Michi och jag iväg till den månatliga marknaden här i Maidenhead. Det blev många lokala godsaker som fick följa med hem.


Anna och Erik var hos hundfrisören. När de kom tillbaka vid halvfyratiden åkte Anna och jag iväg till Ikea. Vi hade sett en snygg matta och ett par stolar.


Det var söndag och så mycket folk på Ikea! Tänker på den bild jag tog när jag var på Ikea i KL innan lockdown och det var helt öde. Så olika det kan vara.


Har beställt en komatta till vardagsrummet. Tycker de kan vara fina i färgerna och passar till våra fladdermusstolar och de nya stolarna jag köpte idag.

En stol hann vi sätta ihop idag, den andra kommer upp i morgon. Lite 50-talsstil på dem.


Vi skulle lagat middag hemma, men var så trötta på kvällen så vi bestämde oss för att åka tillbaka till Windsor medan det var ljust ute.


Givetvis blev det ett pubstop där puben var från 1727. Finns många gamla byggnader här.


Jag tog en traditionell brittisk Pimms. De är goda!


Tog många bilder när vi gick i stan. Helt absurt med detta enorma slott som ligger mitt i stan.


Windsor High Street var otroligt restaurangtät, men också väldigt turistisk.


Hittade ett litet roligt och snett hus som var till uthyrning.


Lite mer slottsbilder. Ser alla bilder framför mig om Rosornas krig, Henrik den åttonde och massor andra historiska tider och personer. Det här slottet har funnits här länge.




När det var dags för middag hade Georgia och Jamie, Annas kompisar, rekommenderat The Browns så där blev det middag ikväll. 


När vi promenerade därifrån passerade vi hur många svanar som helst. De är lite aggressiva.


England är otroligt hundvänligt, något vi har börjat notera nu sedan Pluto kom in i familjen. En pub hade den här trevliga skylten för att locka hundägare att besöka dem.


Får avsluta med en liten artikel som Anna skickade. I USA rekommenderar man nu att ta bort vad barn har för kön i deras födelsebevis. Efter "hen" och "livmodersbärande person" istället för kvinna, så är det inte mycket som förvånar längre...


Det var roligt att få komma tillbaka till Windsor så snart. Nästa vecka skall Michi ut och resa med ett par engelsmän och besöka kunder runt om i landet. Då får jag tre nätter för mig själv. Det var längesedan!