04 september 2022

Dag 7 - Dags att tacka för oss på Mallorca

Michi fick gå upp redan klockan halvfem i morse för att åka ut till flygplatsen. Han och familjen Nilson var på samma plan hem till Göteborg. Det blev frukost ensam för mig nere i den fina frukostmatsalen.


Tjugo i elva stod jag ute på gatan och väntade på den beställda taxin. Den dröjde längre än vanligt. Det visade sig att det idag var ett triathlon i Palma och taxibilarna inte kunde köra nere längs med vattnet. Som vanligt var jag ute i god tid så det var ingen fara med att hinna till flyget.


Fnissade lite för mig själv när jag gick inne på flygplatsen. I taxfreebutiken hade de provsmakning av Aperol Spritz. Ingenting man skulle få se i Sverige direkt... Lite för tidigt på morgonen idag bara.


När jag landade på London City Airport så tog jag tåg hem till Maidenhead. Taxi kostar runt 120 pund. Lite väl mycket. Det blev tåg med DLR till Canning town följt av Jubilee line till Baker Street, Bakerloo line till Paddington och sedan tåg ut till Maidenhead. En resa på cirka två timmar. Lite äventyr och roligt att pröva.


På kvällen var jag hembjuden till Anna och Erik på middag och även Fredrik kom ut. Pluto står ständigt i centrum och har en sann lekkamrat i Fredrik. 


Fredrik hade äntligen lyckats få det att stämma med öppettiderna på ambassaden och gjort sin svenska plikt genom att rösta. Nu har vi alla gjort vår skyldighet för kommande fyra år. Det känns skönt. 


Det känns härligt att vara tillbaka i Maidenhead. Nu blir det en vecka av att jaga de som skall fixa saker hos oss som rullgardiner och ugn. Tre träningar med PT inplanerade och även minst en tur in till London. Jag har ju mycket tid nu när Michi är i Sverige. Jobbet kan jag fixa på morgonen och sedan ha eftermiddagen fri.