28 juni 2023

Kort visit - hem igen

Michi var uppe tidigt och tog båten in till Söder för att träffa kunder. Det är ju helt fantastiskt att bo som Madeleine gör. Tänk att kunna åka båt in till jobbet. Underbart!!! Efter en lite lugnare morgon för oss två så tog vi färjan in till stan vid halvelva tiden. När vi skulle köpa biljetter sade killen på båten: "Två vuxna?" Jag tänkte att det där var ju en skämtsam typ och sade att han gärna kunde ta betalt för ungdom. I min värld fanns det inte ens att han kunde mena pensionärer. Ha ha ha!


Vi slängde in min väska på Madeleines jobb och kunde sedan promenera omkring på stan lite enklare. Som alltid i Stockholm så blir det ett besök i skobutiken Marzio på Nybrogatan 10. Vi har ingen sådan bra skobutik i Göteborg efter det att Victoria Ask stängde för flera år sedan. Vi hamnade sedan på Stora Bageriet där vi åt lunch ute på ett kullerstenstorg. Stockholm är verkligen vackert.


Efter lunchen var det dags för Madeleine att gå tillbaka till jobbet. Jag gick bort till Svenskt Tenn för att hälsa på en KL-kompis som jobbar där, men hon var inte tillbaka från sin Spaniensemester ännu. Hämtade upp min väska och fick kramat om Madeleine för den här gången och strosade sedan bort mot Centalen. Tänk att vi i år har känt varandra i fyrtio år. Vi ser fram emot minst lika många till. Passerade NK på vägen mot Centralen där jag hittade ett perfekt te till Michi. Själv blev det en påse Earl Grey, min favoritsort. 


Mötte Michi på Centralen och vid halvtre gick tåget hem mot Göteborg igen. Vi åkte sedan hem till Lerum och tillbringade kvällen där.