16 maj 2009

All-night på MKIS

Fredagen den 8 maj var det dags för middle school, dvs klass 6 - 8, att ha all-night. All-night innebär verkligen hela natten och är en aktivitet som MKIS ordnar en gång varje år. Eleverna samlas på skolan klockan nio på kvällen och hämtas upp klockan sju nästa morgon. För de som inte orkar hela natten finns en upphämtningstid vid midnatt, men efter det får ingen gå hem förrän på morgonen. Det är ett gäng trötta barn som sedan släpar sig igenom helgen, men roligt har de haft det.

För att hålla barnen vakna är det en mängd aktiviteter planerade. En stor happening var ju att Anna med band uppträdde i teatern mellan elva och tolv. Deras första riktiga spelning! Anna hade varit hemma från skolan, förkyld och utan röst, men på något mirakulöst sätt kom rösten tillbaka vid lunch och höll ända till sista låten då den sprack. Härligt att de kunde genomföra konserten!!


Skolan behöver givetvis föräldrar som ställer upp och hjälper till. Det roliga var att Cilla och jag hade ju ordnat födelsedagskalas hos oss för hela årskurs sex. Detta hade tydligen imponerat på Mrs Sicard som var ansvarig för hela projektet, så hon bad oss hjälpa till samt ragga föräldrar som kunde hjälpa till. Vi fick ihop det till slut.

Jag var på skolan klockan elva för att kunna titta på konserten och strålade givetvis samman med föräldrarna till övriga bandmedlemmar. Vi var antagligen sådär jättepinsamma som satte oss långt fram redo med våra kameror, men vad gör man... Efter konserten gick jag hem till Cilla som bor i Almaspuri, vårt gamla condo. Vi höll oss vakna med en drink på balkongen och klockan två var det dags för vårt pass. Barnen hade då "Amazing Race" och vi stod på ett par av de olika aktiviteterna. Halvfyra fick vi gå hem. Då skulle barnen se på bio, dvs sova gissar jag, och sedan var det dags för swimmingpoolen framåt morgonen följt av frukost innan upphämtningen.
Fredrik och jag somnade om gott när vi kom hem och jag fick inget liv i honom förrän efter lunch, men huvudsaken var att han och Anna verkade nöjda med kvällen... :o)