21 juni 2009

Sverige 5 - 12 juni

Tillbaka i Sverige! Skolan slutade den 4 juni och samma kväll satt jag, Anna och Fredrik på flyget tillbaka till Göteborg. Michi har två veckor kvar i Hongkong och Malaysia.


När vi landade klockan kvart i tio på morgonen den 5 juni var pappa där och hämtade oss. Det var ca 9 grader ute. Tala om en total chock för kroppen!

Vi åkte direkt in till stan, till Axcess-akuten och fick oss den första av tre fästingsprutor. Tydligen är det mest och värst fästingar runt Kungälvstrakten och det är ju alldeles nära Rörtången och vårt landställe.

Väl hemma påbörjades "Projekt Städning". Vi hade ju lagat en vattenläcka under våren och gjort om hela badrummet uppe plus köket som ligger precis under. Ett lager av byggdamm låg tätt över hela huset. Härligt! Rabatterna utanför behövde också en rejäl dust och var igenvuxna med gräs och annat smått och gott. Med tanke på hur sällan man ligger på alla fyra och rensar land så får jag säga att det faktiskt var rätt roligt och resultatet blir ju så fint!

Redan den 6 juni var vi hembjudna till pappa på grillkväll. Sedan har besöken avlöst varandra dag för dag och både tjejmiddagar och familjetillställningar har följt slag i slag. Vi har också fått tillfälle att fira Victor som fyllde 11 i maj.

Måndag kväll var jag själv hemma hos pappa och vi hade vår årliga råbiffskväll. En helig tradition! Lite barbariskt, men med en liten nubbe till dödar man alla eventuella baciller :o)


På kvällen den 10 juni var det dags för skolavslutning på Aspenässkolan där kusinerna Nicole och Victor går. Det regnade när jag och Fredrik gick dit, men just som avslutningen började så slutade det att regna och det blev en avslutning precis så stämningsfull som den skall vara.


Anna har klarat av besök hos optikern också och linser för ett halvår är beställda. Hon har också införskaffat ett blått par, så nu går det knappt att känna igen henne. Bokhandeln har varit flitigt besök och flera nya böcker ligger nu staplade på nattygsbordet för att mätta det svenska läsbehovet. Har kommit ut och sprungit tre gånger, totalt 13,5 km. Skönt att inte lägga av sig helt efter att ha varit så "duktig" i Malaysia. Underbar första vecka i Lerum!