20 mars 2014

Hela familjen reser. Zumba på Langkawi

Åh vad det var härligt att komma upp till Langkawi. Det känns långt mellan gångerna vilket väl låter jättefånigt, men det finns alltid en längtan dit och det är ju ett gott tecken när vi nu köpt hus där. Jag flög upp på eftermiddagen idag efter det att Fredrik åkt i väg med skolan på SEASAC-turnering ner till Singapore. Nu ska de möta fem andra skolor från Asien i en badmintonturnering. Anna är i London för att fira Nur som fyller 20 så alla är ute på vift.


Jag blev extra glad när jag kom fram till huset och möttes av D och Fizor som satt upp våra lampor!!! Det blev precis som jag hade tänkt mig.


Det känns lite ovant att vara själv på Langkawi. Oftast är det så mycket folk här, antingen gäster eller arbetare. Samtidigt skönt att ha tid för sig själv. Idag provade jag Zumba på Langkawi. Det råder en helt annan kultur här jämfört med KL. I stan finns gym överallt och det råder en aktivitet och trängsel på många ställen som är rätt intensiv. Langkawi lunkar på, kor står på gatan, ingen tränar direkt och allt tar sin lilla tid. 

Hade hittat ett sportcentrum där de skulle ha Zumba och åkte glad i hågen dit. Fick mig ett gott skratt. För det första var det heltäckningsmatta i lokalen och man svettas rätt mycket. Hon som var ledare var rätt ny och det märktes. Hon tittade knappt på oss som var där utan vände mer blicken inåt för att komma ihåg stegen. När man dansar är grundkurs 1A att man nästan alltid räknar till åtta. Hon körde sju, fem och sex och ibland åtta så det blev väldigt svårt att följa med. Stegen var dessutom hundra gånger simplare än där jag går i KL. Satt och skrattade för mig själv i bilen. Ja, ja, det var ju ett träningspass i alla fall.

Fastedag idag så det blev en liten sallad till middag och en god bok från senaste bokklubben.