09 september 2015

Till banken och en härlig dag på stan

När jag vaknade i morse hade jag fått meddelande från jobbet att Nils nu, som förste man, fått tillbaka sitt pass med ett nytt visum för två år. Han hade också fått ett passfodral som det stod MDEC på. Så kul att det första nu gått bra!!!


Var uppe en sväng hos Fredrik nu på förmiddagen innan vi skulle gå till banken och vi fyllde i papper så att de inte skall behöva betala council tax för lägenheten. Det är en skatt som täcker in sådant som kommunen sköter om som brandkår m.m. För Annas lägenhet är avgift 800 pund per kvartal. Jättedyrt! Om man är heltidsstudent så slipper man dock betala. Nu fick vi skicka in ett första papper och sedan kommer ett nytt formulär där de måste skicka med papper från skolan som bevis också.


Vi traskade iväg till Barclays men både Fredrik och Mateo får komma tillbaka då de måste ha ett brev som heter Proof of Study för att kunna öppna konto. Fredrik hade med en hel pärm med acceptance letter från skolan, räkningar att vi betalt m.m. men det räckte inte. Fredrik skall tillbaka på lördag, men Mateo fick inte ny tid förrän 24 september! Det är ju viktigt att få ett konto och ett kontantkort då det behövs för att skaffa telefon, betala räkningar m.m. Det är inte som i Malaysia att man fixar mycket med kontanter.


Vi gick sedan till management-kontoret för deras hus och fixade hyresgästkort. Dessa används för att öppna entrédörrar m.m. och för att bevisa att man bor i huset. Skönt att bocka lite av listan med saker att göra nu i början.


Killarna skulle sedan iväg till skolan och Anna jobbade så jag hade en hel dag för mig själv. Det kändes ganska skönt efter allt fixande. Från Anna och Fredrik tar det cirka tio-femton minuter att promenera bort till Oxford Street. Väldigt nära! Det var kul att ha tid att strosa lite i affärer. Till slut var jag nere vid Leicester Square och passade på att ta en lunch på en mexikansk restaurang.


En liten kall shandy blev det också denna soliga dag.


På väg tillbaka upp Regent Street passerade jag Nespresso-butiken och fick se att två nya smaker kommit in. Då var jag ju helt enkelt tvungen att gå in och köpa lite till mig och Anna :) Efter allt promeneranade idag hade jag fått ihop mer än 25.000 steg. Nytt rekord!


På kvällen skulle jag, Anna och Fredrik träffat Norma, men hon hade blivit sjuk och ställde in. Anna och jag tog en middag själva på Grand Union, men Fredrik stack iväg och tränade med Mateo.


På kvällen var jag sedan hemma själv. Anna skulle ut med flera kompisar på lite återträff efter sommaren och Mateo och Fredrik blev medbjudna. Snygga killar med skjorta och kavaj dök upp. De gick sedan vidare till en klubb där det var Fresher´s Party denna kväll. Kul för dem att träffa lite andra nya studenter på skolan!


Fredrik kunde snabbt konstatera att det är dyrt att gå ut i London! En kväll ute och 60 pund var slut. Då hade han i och för sig bjudit ett par andra på drinkar också, men ändå. Ett par killar på skolan hade köpt ett bord - till ett pris av 2.000 pund. Det är ju mer än tre månaders underhåll Fredrik får så det gäller att passa sig! Som tjej är det enklare för man blir bjuden, men som kille förväntas man betala... Det gäller att hålla i pengarna, men det är väl bra att lära sig!