19 juni 2017

King´s College och hem till Sverige

Idag var det dags för Fredrik att ta hand om oss och visa sin skola. Pappa och jag åkte hem till honom med vår packning och sedan gav vi oss iväg till Waterloo Station där det campus ligger där han har gått nu. Vi fick oss en rundvisning. Här är den stora aulan.


Vi fick även besöka en cafeteria och matsalen.


En vänlig vakt släppte in oss i biblioteket också. 


Ett sista foto från utsidan. Nu kommer Fredrik att byta campus och det nya renoveras för fullt.


Vi promenerade över Waterloo Bridge till The Strand där Strand Campus ligger. 


Här ligger en äldre och mycket pampigare byggnad och det är till dessa kvarter som Fredrik kommer att flytta.



Här är Fredriks nya lokaler. Nu under renovering. Det kallas the Bush House.



Vi gick till King´s College affär och jag, den stolta mamman, köpte en tröja till mig. Här fick pappa och jag fotas utanför entrén till skolan.


Vi tog sedan tunnelbanan hem från Charing Cross och gick till en liten pub runt hörnan från Fredriks lägenhet och tog en sista engelsk öl.


Vårt plan skulle gå halvfem och vi lämnade Fredrik och Victoria redan klockan ett och tyckte att vi hade väldigt gott om tid. Biljetterna till Heathrow Express var köpta online och vi tog en taxi till Paddington. Väl installerade på tåget hände...ingenting. Tio minuter efter det att tåget skulle ha gått fick vi ett meddelande att en konstruktion ramlat ner över spåren så alla tåg från Paddington var inställda tills allt var undanröjt. Ut igen och snabbt ringa efter en uber. En timme och 62 pund senare var vi framme. Taxichauffören hade då snirklat många och konstiga vägar runt Heathrow. Det skulle kosta 39-52 pund och gick på 62. Hm. Det var ingen trafik så något skumt höll han på med. 

Inne på flygplatsen checkade vi in och gick till loungen. Kom inte in då den redan var full. Typiskt när man reser med pappa. Vi tog ett varv på flygplatsen och ställde oss i kön till loungen igen. Folk blev ivägskickade igen för det var fullt, men precis när det var vår tur så gick fem personer. Jag frågade om vi hade tur nu och fick ett jakande svar. Gott att komma in och äta lite lunch innan vi skulle flyga. 


Halvåtta landade vi på svensk mark igen efter några fantastiska dagar i London. Så otroligt kul att den här resan blev av. Vilket tempo vi har hållit. Pappa har verkligen fått se och uppleva det mesta av hur barnen har det i London. Det kunde inte ha blivit en bättre resa!