05 januari 2023

Avfärd, hemfärd och nya resmål

Anna och Erik var först ut idag. De hade ett flyg till London från Genéve kvart över ett. Fredrik skulle lämna tillbaka nycklarna och vi åkte med honom och Lucy till samma flygplats en timme senare. Man kan inte tro att det är skidsäsong när man ser landskapet. På flera ställen var det stora vattenfall från bergen så man förstår att snön smälter snabbt.


Ute på flygplatsen fick vi krama om Fredrik och Lucy som skulle ta tåget till Genèves centralstation.


Vi var lite tidiga så vi hann med en kaffe på danska Hygge.


När vi väl kom igenom så visade det sig att Annas och Eriks plan var försenat en timme. De satt och väntade i British Airways lounge. Vi kom dit men blev nekade trots att Anna hade två kuponger och vi har silverkort. Detta för att vi inte flög med BA. När Michi nämnde sitt platinum kort på KLM och att vi även har kort till Priorityloungen så började de rynka på pannan. När vi sedan sade att vi kunde ta barnen till någon av våra lounger istället, så skruvade personalen på sig och mumlade att det här ska nog gå att ordna. Så var vi inne till slut.


Vid femtiden landade vi i Amsterdam och med tanke på hur ont Michi hade i ryggen så fick det bli taxi till Inntel hotel i Zaandam. Det var inte läge att kånka väskor på och av tåg och gå från stationen. Hotellet ser fantastiskt ut! Som en sagobyggnad.


Det var lite strul med hotellet den här gången. Bland annat fick vi inga duschhanddukar för alla var skickade på tvätt. Skumt! Det gick väl att använda små också, men har aldrig varit med om det problemet tidigare på hotell. Michi gick och bastade lite för att mjuka upp ryggen och sedan gick vi ut och åt middag. 


De hade söt gatubelysning i staden.


När vi kom tillbaka var killen i receptionen gullig och bjöd oss på varsin dricka för att det varit problem med handdukarna. Fantastiskt generöst! Michi behövde nog den för sin rygg. Han kom knappt upp ur stolen.


I taket hade de en stor lampa i formen av ett Marie-kex. Något ovanligt kan man väl säga...


I Maidenhead var det ett ungt par och en liten hund som hade ett kärt återseende. Anna gick in och handlade på Sainsbury´s och Pluto tittade efter henne hela tiden så hon inte skulle försvinna igen.

.
Fredrik och Lucy kom också hem ordentligt efter att ha bytt tåg i Paris. Nästa gång vi ses blir i England.