06 september 2011

Dags att ta tag i praktiska saker

Nu har det varit dåligt med att ta kort det sista. Kan det bero på att kameran har legat hemma på skrivbordet istället för i handväskan...

Början på veckan har i alla fall gått i det praktiskas tecken. I måndags var det dags att gå till kontoret och jobba igen. Nu är alla månader vi var borta uppdaterade och allt till och med augustis bokföring klar. Det ger allt viss tillfredsställelse att gå iväg och jobba, även om det bara är en dag i veckan.

I går, tisdag, träffade vi "vår" advokat, Raymond, som skall hjälpa oss att skriva några handlingar. När man har bott utomlands i mer än två år så kan landets lagar där man bor börja gälla även oss som svenskar. Eftersom vi köpt lägenhet här så vill vi ju inte att malaysisk lag skall gälla om någon av oss dör, utan att svensk lag skall gälla. Raymond hjälper oss att dels upprätta ett testamente där detta framgår, dels upprätta en Statuary Declaration, som bevittninas av en Commissioner of Oats, vilket Raymond råkar vara. Efter detta skall det vara helt klart att om någon går bort, så skall allt fördelas enligt svensk lag. Hur många år har vi inte pratat om detta?

Senare på eftermiddagen var vi på Global Doctors och träffade Dr Navindra. Ingen av oss har varit iväg på en ordentlig läkarundersökning sedan 2005, så det är verkligen dags. I Sverige gick vi ju varje år genom jobbet! Nu blir det genomgång av det mesta och det känns också bra. Får säkert lite bassning om kolesterol eller så, men då har man något att utgå ifrån och det kan bara bli bättre :)

Nu känns samvetet lite lättare när dessa saker är på plats!