10 oktober 2016

Till Kuramathi - med sjöflygplan

Tjugo över sex stod vi vid flygbussen och väntade på att den skulle gå. Det grå huset precis brevid äger Thoufeeq och Aisha och de bygger nu på en extra våning då reglerna för hur höga hus får vara har ändrats. Som tur var hade de varit förutseende och byggt grunden så att den skulle klara en våning till.




Aisha och Thoufeeq åkte med oss till flygplatsen och såg till att vi blev incheckade innan de vände hem igen. De är verkligen otroligt gästvänliga! Här sitter Michi på bussen till terminal A där vi skall ta ett litet sjöflygplan för att flyga till Kuramathi. Spännande!





Det roliga var att vi hann inte ens ut till flygplanet förrän vi fick se vår pilot som var - Ihsan!! Vad var oddsen för det. Kändes väldigt bra för han har flugit alla flygplanstyper och är väldigt senior. Han berättade att han till och med flugit plan som landar på snö uppe i norra Canada. Vår tur skulle bara ta 20 minuter.




Planet hade bara 15 sittplatser och vi fick gå på först så vi satt precis framme vid cockpit. Det första Ihsan gjorde var att ta en selfie och skicka till Thoufeeq. Kul! Kaptensuniformen var skjort och skjorts. Han kom i flipflop som han sparkade av sig och sedan körde han planet barfota.



Måste säga att det var rätt häftigt att se in när de flög och hanterade alla reglage!




Så snurrade propellrarna igång och vi började glida framåt på vattnet. En helt ny upplevelse.




Vi flög på rätt låg höjd och såg hur många små öar med resorts och atoller i mängder. Det finns cirka 1.190 öar med cirka 125 resorts. 200 av öarna är bebodda. Det var en helt fantastisk upplevelse och kändes otroligt stort. Nästan så man fick lite tårar i ögonen för det var så vackert!






Här flyger vi in över Kuramathi som är en rätt stor ö. Den tar 700 gäster och har cirka 1.100 i personal!




När vi landat så sade Ihsan till Michi att klättra fram och sätta sig i förarstolen, så nu har vi bildbevis att han kan se ut som en pilot.



Ihsan ville gärna prova Michis Sverighatt också. Där kom den fram igen...




Vi fick kliva av på en ponton mitt ute i vattnet för att sedan bli upphämtade med båt som tog oss in till ön.




Så var vi framme på första ön i Maldiverna. VIlket paradis!




Redan vid bryggan fick vi syn på flera rätt stora hajar i vattnet. De skall i alla fall vara vegetarianer.



Vi fick sitta ner och fick hela resorten beskriven för oss av en ryska innan vi blev skjutsade i en liten buggy till vårt rum, 389.




Vi blev helt chockade när vi kom fram. Vi hade beställt en garden villa, enklaste kategorin, men nu hade vi blivit uppgraderade till en tvåvåningars bungalow mitt på stranden. Vi kommer ju inte ens att använda övervåningen :)


Det fanns en väldigt fräck utomhusdusch. Så fint!



På sängen hade de gjort ett handdukshjärta med blomblad och grattisönskningar till vårt silverbröllop.




Havet ligger ungefär femton steg nedanför vår altan och är helt turkosblått.



Vi var så tidiga så vi traskade iväg till frukosten för att få lite i oss. Skrattade gott åt skylten vid baconet. Pork bacon - contains pork. Really..!




Hyfsad utsikt från frukostbordet!


Efter frukosten tog Michi en liten siesta, det hade ju varit en tidig morgon. Jag lade mig i en solstol på stranden med en god bok och njöt i fulla drag.




Michi kom ut med kameran i högsta hugg när han vaknade.



VI bestämde oss för att testa gymmet och det blev en löpning på en timme. Nu kan vi äta allt med gott samvete.



När vi var klara gick vi och satte oss på The Palm, ett lunchställe alldeles nära gymmet. En fantastiskt god caesarsallad fick det bli.




Vi strosade sedan runt på ön. Det är en ganska stor ö och att gå från ena änden till den andra tar ungefär en halvtimme.




Vi hittade bland annat ett 300 år gammalt banyanträd som var så stort så man kunde gå igenom det!




Det blev sedan en skön dag vid havet med dopp i det alldeles ljumma turkosblå vattnet.



Anna hade sagt till oss att vi måste boka bord till varje kväll direkt när vi kom så det hade vi gjort. Kvällens restaurang hade Anna varit på och tipsat om massa goda rätter. Vi bytte om och fick vänta på den lilla buggybussen i en fin busshållplats nära vårt hus.



Restaurangen för kvällen hette Island Barbecue och hade fantastisk fisk och räkor på menyn!




Som varmrätt blev det flamberade jätteräkor som var fantastiska!






Vi tog lite efterrätt också och jag tog flamberad banan. Fick mig ett gott skratt när jag såg hur de lagt upp det. Kyparna var så trevliga och roliga!



Vi avslutade kvällen i Fung Bar alldeles brevid restaurangen.



Här går solen upp sex på morgonen och ner sex på kvällen så när klockan var elva var vi redan så trötta. Det blev till att hoppa i den lilla buggyn igen och åka hem till vårt stora hus. Vilket ställe vi har hamnat på. Bland det mest fantastiska vi någonsin upplevt!!!