24 november 2012

Äntligen utemöbler

Så vaknade vi äntligen hela familjen på Langkawi denna lördag morgon. Möblerna som skulle ha kommit i torsdags skulle levereras idag. Trots fem veckors tjat och påminnelser om att Langkawis tull är stängd på fredagar lyckades de ändå skicka lastbilen så att den kom fram en... fredag! Då står allt stilla och bilen kan hämtas ut först på lördagen. Nu var det ändå en chaufför med lite hjärna, så han använde fredagen till att hitta vårt ställe så att han visste vart han sedan skulle nästa dag.

Vi vaknade av massa bankanden ute och det var arbetare som tog bort brädorna som hållit cementgjutningarna på plats.


Strax efter tio kom så alla våra möbler från Perfect Fusion. Det blir så fint! Allt var noga inplastat och det var rätt varmt och tog rätt lång tid ute i solen att ta bort allt :)



Efter en dryg timme kom vi på att vi glömt äta frukost mitt i allt. Nu hade vi ju till och med ett fint bord att sitta vid!


Thelma gjorde dessutom sina goda Club Sandwich till frukost.


Rätt som det var dök några elektriker upp. De satte upp tre strålkastare på baksidan med rörelsedetektorer. Vi har haft en vakt som gått ner och ätit sin medhavda matsäck och druckit öl - som malajsier! - bakom vårt hus och sedan slängt allt skräp där. Han får sig en liten överraskning nästa gång han kliver runt hörnan och har en spot light på sig. Tror det är samma vakt som låtit sina tonåriga söner ha simlektion i vår pool...


Det blev mycket skräp, men Thelma kom på att vi kunde använda alla band så det blev små fina paket som var lätta att forsla bort.


Så här fint blev det. Vi var extra nöjda med våra illiga, orangea parasoller!



När arbetet var klart med utemöblerna började Fredrik och Michi med mer arbete inne. Fredrik har nu fått ett kylskåp i sitt rum till exempel.


Det enda som saknas i Fredriks rum nu är en matta.


Han har till och med fått en liggstol på balkongen utanför sitt rum. Jobbigt!


Äntligen blev det sedan lite tid för avkoppling.


Fick sedan skrapa ihop lite extra krafter. Michi och jag gav oss ut på jakt efter en brädgård för han behövde köpa lite tunna lister. I affären kunde de absolut ingen engelska. Känner att min malaysiska utvecklas i rekordfart här på Langkawi. Nu måste jag lära mig nya saker hela tiden. Kan ju inte säga att jag hade en aning om vad trälist hette, men med hjälp av orden trä + smal + runt tavla och lite kroppsspråk, så var vi snart på samma våglängd och perfekta lister plockades fram :) Vi kände oss väldigt nöjda när vi åkte därifrån!


På kvällen visade Michi oss en indisk restaurang som hette Sagar där han varit tidigare. Mycket gott!



Kan säga att vi somnade väldigt gott denna kväll.