01 maj 2015

Apor på besök

Vaknade i morse av att det lät väldigt mycket utanför sovrumsfönstret. Det visade sig vara ett gäng Dusky Leaf monkeys som vågat sig ända fram till huset. De skall vara väldigt skygga, men de har blivit som våra husdjur, på gott och ont.


Som alltid blev det skönt med frukost ute. Det är det allra bästa med Langkawi - att man spenderar nästan all tid utomhus!

Har tänkt att göra en liten mapp med foton på Langkawihuset då de som inte har varit där undrar hur det ser ut, så nu var det dags att försöka få med hela huset på bild. Fick klättra upp på den vita muren och ta ett kort genom den gigantiska bougainvillean, men det gick bra till slut.


Frukterna på vår palm har nu börjat bli röda, så det är nog riktiga palmoljefrukter vi har!


Efter frukosten tog vi oss en liten utflykt och vi lyckades hitta Pok Brothers på Langkawi!!! Äntligen kan vi hitta bra kött.


När vi sedan åkte till Langkawi Parade för att handla lite så skulle jag ta ut pengar i en bankomat. När det var dags för pengarna att komma ut så hann de komma ut en millimeter för att sedan blixtsnabbt åka in i apparaten igen. Får ringa RHB och säga till. Gjorde ett uttag till men mindre, för att kolla att pengarna inte kom ut nästa gång... Vi lyckades också åka ifrån Michis påse med tröjor som hängde på kundvagnen. Vad är oddsen att de finns kvar när vi åker tillbaka imorgon...


Väl hemma vid huset igen upptäckte vi att apflocken var tillbaka!


Nu var det dags att vara lite hurtiga så det blev träning i gymmet. Löpning för mig och crosstrainern och stretchövningar för Michi.


Vi tog oss också en promenad upp på berge, så vi var riktigt duktiga :)


När vi kom ner igen mötte vi Greg och Yvonne och blev inbjudna till dem på en drink. De bor nu i villa 4 och ser till takbygget som pågår. Mario och hans son Garret kom också upp.


Vi bestämde oss för att äta mat hemma - det blir alltför sällan och vi testade vår fritös för första gången. Detta är en air fryer, dvs man friterar utan olja. Det gick riktigt bra!


Michi gjorde sina goda chiliräkor och jag fixade hamburgare gjorda på lammkött.


Det var väldigt skönt att bara sitta på altanen och ta det lugnt och inte behöva åka ut med bilen igen. Natten blev allt mörkare, stjärnorna kom fram och vi kunde bara njuta!