14 augusti 2020

Middag på Monkey Club

I morse fick vi besök av Martin Bäckström. Han och Elisabeth har också köpt en längenhet här nere, i Fuengirola. Den är klar om ett par veckor. Kul att han kom förbi och sade hej!


Michi och Martin åkte sedan iväg till Fuengirola så Michi fick se var de ska bo. Eftersom det fortfarande byggs kunde de inte gå in i huset. De åt - enligt vissa - en gourmetlunch efteråt...


Anna, Erik och jag åkte iväg till en inredningsbutik som heter Casa. De hade riktigt fina saker. Vi såg den här roliga saken i trä som man kan dra ut och sätta tvärs över badkaret. Den fick stanna i affären nu, men hamnar på minneslistan.


Det blev en långpromenad sedan runt San Pedro. I mars var torget en stor byggplats, men nu var allt klart. Börjar hitta lite nu trots att vi inte varit här så mycket. Avslutade med en lunch på det lilla torget nära oss.


Så här snygg är man varje gång man går ut. Det skulle inte gå att känna igen någon man möter...


På kvällen hade Anna och Erik bokat in oss alla på Monkey Club i Puerto Banus. De har väldigt bra cocktails så det provade vi. Riktigt goda både i smak och utseende.


Maten var helt fantastiskt. Jag tog en krabbförrätt i en clementigazpacho.


Vår kypare hjälpte oss med ett foto av oss alla.


Väl hemma satte vi oss på balkongen en stund. Så nöjd med de här rottinglamporna jag köpte på Casa!


Anna hade köpte en av dessa svarta tidigare och nu köpte jag en till. De var också så fina!


Anna, Wiljo och jag undrade vart killarna tog vägen. De tog en egen taxi från restaurangen och det tog sådan tid...

Så plingade det till i telefonen. Inte helt oväntat hade de tagit en öl alldeles nära hemma. Dessa killar... Det var en fantastiskt trevlig kväll och vi tackar Anna och Erik som bjöd ut sina föräldrar nu när vi har träffats för första gången.

Mot San Pedro och vinprovning på Nilva vingård

Som alltid sover jag lite dåligt kvällen innan en resa även om vi inte måste upp jättetidigt. Vaknade kvart över sex till dessa fantastiska nyheter. Alla utlänningar som kommer tillbaka till Malaysia måste betala hela karantänkostnaden själv, 14 dagar på hotell. Tidigare tog staten halva kostnaden för både malaysier och utlänningar. Alla utlänningar som får komma in nu är bara de som har arbetstillstånd och som betalar skatt i landet, i de allra flesta fall mycket mer skatt än många lokala. Undrar när vi någonsin skall få något för de skattepengarna...



Halvtio var vi på Landvetter efter att ha passerat kontoret och Avis. Så snygga vi är :) Inne på flygplatsen var i princip allting stängt. Det går mer plan nu, men det var ändå väldigt lugnt. Planet kom iväg i tid och allt fungerade bra. Jag slukade Birgittas bok på vägen ner. En av hennes bästa!


Anna var på flygplatsen och hämtade oss. När vi kom till bagagebandet var väskorna redan där och vi hade fått scannat en QR-kod med en hälsodeklaration. Väl framma så hade Erik och hans mamma, Wiljo, fixat lunch.


Jag tog en tur till mataffären och passade på att fota vårt hus.


På kvällen hade Anna och Erik bokat in oss på Nilva vingård i Manilva där det blev vinprovning. Så otroligt fint att sitta ute. Det blåste dock en del så vi fick hålla i glas och tilltuggstallrikar.


Inte ens vatten fanns här uppe, så inga toalettbesök...


Till vinet blev det manchego-ost och jamon iberico.


Två söta turturduvor som snart varit ihop i 14 månader...


...och två som har varit ihop i 35 år :)


Vi fick uppleva ännu en fantastisk solnedgång!


Francesco var vår guide under kvällen. Supertrevlig kille. Lite blåsigt!!


Han hjälpte oss så vi fick en bild på oss alla fem.


Jag smög ut i terrängen och kollade in druvklasarna...


Det blev en otroligt trevlig kväll utan alltför många djupdykningar i vetenskapen av vin. Mer en kväll där vi fick provsmaka och njuta. Några flaskor kom med hem också.